Deventerweg 2
8167NA
OENE
tel. 0578-641385

Vandaag stond voor Oene de belangrijke thuiswedstrijd tegen Zwolsche Boys op het programma. Het was erg belangrijk dat er gewonnen zou worden, de manier waarop dit zou gebeuren was minder van belang. De drie punten moesten en zouden in Oene blijven. De afgelopen weken werd er steeds heel ongelukkig verloren, mede omdat er teveel kansen verprutst werden terwijl de tegenstanders de kansen op de juiste momenten wel afmaakten.

Vanaf de 1e minuut werd het spelbeeld al duidelijk. Zwolsche Boys zakte in en loerde op de omschakeling. Oene moest deze middag het spel gaan maken. In de eerste 15 minuten kreeg Oene al twee dotten van kansen. Eerst is er in de 10e minuut een goede aanval via de rechterkant, de voorzet die volgt wordt bij de eerste paal net overgeschoten door Jasper Mosterd. Even later geeft Patrick Kers een perfecte voorzet vanaf de linkerkant. Mike van Zwolle staat helemaal vrij echter kopt hij vanaf 5 meter naast. Na 15 minuten komen de Zwollenaren iets beter in de wedstrijd en krijgen ze in de 20e minuut een aardige kans. Via de linkerkant wordt de bal goed teruggelegd op de inkomende nr.8, zijn inzet wordt geblokt en hetzelfde geldt voor de rebound die volgt. Oene komt hier goed weg. Verder geeft Oene in de 1e helft niet veel weg en krijgt het in de 42e minuut zelf een goede mogelijkheid. De bal wordt goed teruggelegd op de 11 meter alleen weet Mike van Zwolle de bal niet op doel te krijgen en zijn inzet gaat over. Beide ploegen gaan de rust in met een 0-0 tussenstand, waar Oene meer had verdiend maar de kansen wederom niet af maakte.

Na rust houdt hetzelfde spelbeeld aan. Alleen is het nu al wel snel raak voor Oene. In de 49e minuut wordt Mike van Zwolle bereikt via een voorzet vanaf de rechterkant, hij neemt de bal ineens en scoort fraai in de rechterhoek. Daar is eindelijk de verdiende voorsprong voor Oene. De thuisploeg wil nu meer en krijgt na een mooie aanval via de linkerkant de volgende mogelijkheid. Jim Schaap volleert de bal richting doel maar de keeper van Zwolsche Boys redt fantastisch. Het duurt tot de 80e minuut voordat Zwolsche Boys voor het eerst in de tweede helft gevaarlijk kan worden. Een kopbal van de nr.9 wordt gepakt door Oener goalie Jordi Steenbergen. Hierna krijgt Oene een aantal goede mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Eerst is er in de 81e minuut een schot van Luuk Berkhoff die schitterend uit de bovenhoek getikt wordt door de goede keeper van de Zwollenaren. Weer een minuut later is Jasper Mosterd erdoor, zijn voorzet kan alleen net niet binnengetikt worden door Thomas Pannekoek. Even later is het de vrijstaande Patrick Kamphuis die bij de tweede paal zijn inzet net naast ziet gaan. Daarna is er in de 89e minuut nog een kans voor Oene, Jim Schaap kopt echter helaas op de lat. Daarna was het tijd om even je adem in te houden want het zal toch niet weer gebeuren dat Oene nog een tegendoelpunt zou krijgen nadat het zelf kansen mist. In de 93e minuut valt de bal uit de rebound voor de voeten van de nr.7 van Zwolsche Boys, gelukkig voor Oene gaat zijn volley naast. Het was ook volledig tegen de verhouding in geweest als deze bal was binnengevlogen.

Oene heeft er vandaag voor gestreden maar maakt het zichzelf wel weer onnodig moeilijk en had de wedstrijd al veel eerder op slot moeten gooien. Maar de drie punten waren deze middag van groot belang en met de uitslagen op de andere velden kruipt alles weer in elkaar. In de top is er nog niet beslist wie er kampioen gaat worden en lager op de ranglijst is er nog niet beslist wie er aan het einde van het seizoen nacompetitie zal spelen of zal degraderen. Alle ploegen zijn echt aan elkaar gewaagd, voor Oene is het nu de zaak om de kansen eerder te verzilveren om het zichzelf iets gemakkelijker te maken. De overwinning van vandaag was, ook volgens de trainer van Zwolsche Boys, terecht. Wat hoop biedt voor de komende wedstrijd. Zaterdag speelt Oene uit tegen Hattem, waar Oene het de laatste jaren redelijk doet. En in deze wedstrijd is Oene zeker niet kansloos, als de ploeg weer met de passie en beleving van afgelopen zaterdag kan spelen kunnen er misschien mooie dingen gebeuren op het veld.