8167NA
OENE
tel. 0578-641385

Vandaag heeft Oene drie hele belangrijke punten gepakt voor lijfsbehoud in de derde klasse. Of het verdiend was? Daar zullen de meningen over verdeeld zijn.

Eerst gaan we even terug in de tijd. Naar de uitwedstrijd tegen Hattem. Daar begon Oene veel te slap aan de wedstrijd. Met rust keek men dan ook tegen een 2-0 achterstand aan. Na rust werd er een veel betere helft gespeeld, maar toen was het kwaad al geschied.

Na Hattem volgde de doordeweekse inhaalwedstrijd tegen Owios. Uit in Oldebroek stond er wel een Oene op het veld dat voor elke meter voor elkaar door het vuur ging. Bij Owios werd knap een punt gehaald. En na de wedstrijd leefde bij iedereen de gedachte dat er meer in had gezeten. In de laatste 5 minuten kreeg Oene 4 grote kansen. Helaas eindigde de wedstrijd in 1-1.

Na dat knappe resultaat tegen Owios zul je toch denken dat Oene deze lijn zou kunnen doortrekken tegen een tegenstander die nog geen overwinning heeft behaald. Iedereen ging dan ook met een goed gevoel de wedstrijd in. Maar de eerste 30 minuten leken helemaal nergens op. Oene was niet geconcentreerd, aannames waren niet goed, ballen vlogen over de zijlijn heen, of onder de voet door. Noem het maar op. Het gebeurde allemaal. De thuisploeg mocht dan ook van groot geluk spreken dat men niet op achterstand kwam. Want, in de 6e minuut kwam al de eerste waarschuwing van EFC. Aan Oener zijde werd veel te slap ingegrepen, gelukkig kon keeper Jordi Steenbergen redding brengen. 2 minuten later is er weer een grote kans voor EFC. Uit een corner staat een EFC’er helemaal vrij, echter schiet hij hard over. Na een kwartier kreeg Oene voor het eerst een kans. Een goede voorzet vanaf de linkerkant komt bij de tweede paal. De keeper zit mis, maar Jasper Mosterd kopt net naast. Het duurt tot de 30e minuut voordat Oene beter in de wedstrijd komt. De oude garde ziet in dat er uit een ander vaatje getapt moet gaan worden en Oene krijgt meer controle over de wedstrijd. Dit resulteert in de 43e minuut in de eerste echt grote kans. Patrick Kamphuis gaat goed diep aan de rechterkant. Hij krijgt de bal mee en schuin in de zestienmeter drukt hij af. Hij ziet zijn inzet nog net iets geblokt worden waardoor de bal rakelings naast gaat. Maar ook EFC krijgt vlak voor rust nog een grote kans. Oene lijdt zeer slordig balverlies op het middenveld en de nummer 14 van de gasten kan zomaar alleen op Jordi Steenbergen af. Jordi blijft goed naar de bal kijken en redt goed op deze inzet.

In de rust wordt er even goed met elkaar gesproken. En ziet iedereen in dat Oene in de tweede helft toch echt een ander niveau op de mat zal moeten leggen. Gelukkig gebeurd dat ook. Oene begon goed aan de tweede helft en kwam al snel op voorsprong. Achterin wordt de bal goed onderschept, en met een diepe bal kan Jasper Mosterd worden weggestuurd. Hij kan alleen op de doelman af en rondt beheerst af. Zo komt Oene in de 47e minuut op een 1-0 voorsprong. Tot de 60e minuut is er niks meer aan de hand. De duels worden weer gewonnen en er wordt weinig weggegeven. Totdat uit een corner ineens de 1-1 valt. Uit een indraaiende corner blijft de bal liggen bij de bal liggen bij de eerste paal. De nummer 14 van EFC weet het laatste tikje te geven en de bal ligt in het net. Oene is na deze tegenvaller even van slag. En ziet EFC al snel weer een doelpoging wagen. Maar Jordi weet deze kopbal goed te redden. In minuut 62 moet Oene op voorsprong komen. Jasper Mosterd legt de bal vanaf de achterlijn goed terug op de vrijstaande Thomas Pannekoek. Hij heeft een vrije schietkans vanaf een meter of 8. Alleen gaat zijn inzet langs de verkeerde kant van de paal. Het spel golft op en neer. De volgende kans die volgt is weer voor EFC. De uitploeg krijgt een vrije trap vanaf een meter of 18. Heel Oene kan opgelucht adem halen nadat het deze poging op de lat zien spatten. In de 78e wisselt Oene. Na 10 maanden blessureleed keert Wouter van Amersfoort terug binnen de lijnen. Een mooi moment voor Wouter én voor Oene. Even later komt ook Rens Elbertsen in het veld.
Gouden wissels, zo blijkt achteraf. Voordat beide wissels impact op de wedstrijd zullen hebben is er eerst nog een 100% kans voor Jim Schaap. Alleen krijgt hij de bal na een goede voorzet niet in de goal. En dan is er in de 82e minuut de bevrijdende 2-1. Een afgeslagen bal uit een corner wordt opgepikt door Rens Elbertsen. Hij weet vanaf buiten de 16 de bal goed onderin de hoek te plaatsen. Twee minuten later volgt de 3-1. Ook Wouter van Amersfoort weet zijn invalbeurt te bekronen met een doelpunt. De bal blijft liggen in de zestienmeter en via een been van een EFC’er weet hij raak te schieten. Een heel mooi moment voor Wouter! Na meer dan een jaar hard werken om terug te komen van een kruisbandblessure, en dan je comeback direct voltooien met een doelpunt. Daar doe je het toch voor!

En zo weet Oene de wedstrijd te winnen. Misschien wel tegen de verhouding in. Want, EFC had genoeg kansen. En de club uit Ermelo heeft echt geen verkeerde ploeg. Je snapt eigenlijk niet dat ze onderaan staan. Na een slappe eerste helft wist Oene toch de rug te rechten in de tweede helft. Daar verdienen de mannen complimenten voor. Maar het slap beginnen de laatste weken zal de er toch echt uit moeten. Men moet geconcentreerd beginnen, met de wil en de passie om te winnen. Dan kan Oene een ploeg zijn die lastig is om te verslaan.

Deze week moet het team toewerken naar de derby tegen VIOS. VIOS verkeert de laatste weken niet in goede doen. Na een aantal nederlagen staan ze, net als Oene, op een nacompetitieplaats. Als Oene in Vaassen weet te winnen kan men misschien een aantal plaatsen stijgen. Want, alles blijft enorm dicht op elkaar staan. Zo is het verschil tussen de nummer 5 en de nummer 11 maar 5 punten!
Dus kom Oene zaterdag massaal steunen. De laatste jaren zijn de wedstrijden tegen VIOS een waar spektakelstuk gebleken. Om 17.00 wordt er afgetrapt in Vaassen. Wees erbij!