Deventerweg 2
8167NA
OENE
tel. 0578-641385

Het is Oene niet gelukt om de 3 punten binnen te slepen tegen Hattem en gezien de gehele wedstrijd een terechte uitslag. Na de nederlaag vorige week tegen Zwolse Boys was er tegen Hattem, waar Oene altijd goed tegen speelt, een mooie gelegenheid om de 3 punten in Oene te houden. Maar dat lukte niet deze middag.

De 1e helft kon Oene geen druk op het spel van Hattem krijgen. Zij konden steeds via de backs de vrije man vinden. Oene kreeg hier geen grip op. In de 2e minuut al een waarschuwing: Een steekbal via de rechterkant en Oene staat niet goed. De nr. 12 schiet, gelukkig voor Oene, de bal naast via de buitenkant van de paal. Hattem komt er steeds goed uit met veel beweging en diepgang via de buitenspelers. In de 15e minuut het 1e wapenfeit van Oene, het is Jasper die Jim vrijspeelt, maar hij komt net niet goed uit met zijn passen en deze kans gaat verloren. De rebound die volgt via Mike van Zwolle wordt geblokt door de verdediging van Hattem. In de 24e min een vrije kop kans voor Hattem. De nr. 9 kopt goed binnen, maar Jordi redt goed. Verder gebeurt er niet zoveel. Hattem heeft veel balbezit en drukt Oene achteruit. Oene heeft geen antwoord op het goede positiespel van Hattem en mocht van geluk spreken, dat steeds de eindpass van Hattem net niet goed was. En zo gaan beide ploegen rusten met een 0-0 tussenstand.

In de rust even de puntjes aangescherpt, hoe we het de 2e helft zouden aanpakken. Maar Oene komt heel slecht uit de kleedkamer. Meteen in de 46e min een voorzet vanaf de rechterkant. De nr. 9 staat helemaal vrij in de 16. Gelukkig is deze bal veel te hard. Oene let daarna gewoon niet goed op en laat zich weer verrassen. De bal wordt aan de andere kant opgepikt na de voorzet. De linksbuiten kan dan heel gemakkelijk de voorzet geven. Het zit dan ook weer niet mee en Luuk krijgt bij de 2e paal heel ongelukkig de bal tegen zich aan en de bal verdwijnt in het doel 0-1. Hierna volgt er wel een leuke 2e helft met kansen aan beide kanten. In de 50e min een schot van Thomas Pannenkoek en de keeper redt goed op deze inzet. Weer 2 minuten laten denkt Hattem op 0-2 te komen, maar een kopbal gaat er via de onderkant van de lat er weer uit. Oene probeert de laatste 15 minuten alles of niets te spelen en krijgt via Mike van Zwolle nog een kans. Maar zijn schot mist kracht. Hattem krijgt nog een paar mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar laten dit na.

Oene krijgt 1 minuut voor tijd nog een beste kans, een kopbal gaat rakelings naast. Zo verliest Oene deze wedstrijd met 0-1. Een terechte uitslag over 90 minuten. Oene heeft het geprobeerd de 2e helft, maar het loopt gewoon niet zoals het moet. De voorwaartsen hebben het op dit moment niet. En men had, vooral de 1e helft, moeite met het goede positiespel van Hattem. Aankomende week de koppies weer bij elkaar steken, want voetbal is een raar spelletje. Het kan ook zomaar ineens weer gaan lopen, als men met de instelling gaat spelen, zoals de laatste 20 min. Dan moet ie een keer goed gaan vallen, want in de voorbereiding hebben we zeker laten zien, dat we het wel kunnen. Dat moet het zaterdag maar gaan gebeuren uit tegen EFC. Zij staan op dit moment onderaan. Het is van belang dat Oene de 3 punten gaat pakken om weer een beetje om hoog te gaan kijken. Dus kom de ploeg aanmoedigen in deze belangrijke wedstrijd.