Woestijnweg 67
8172CN
VAASSEN
tel. 0578-570379

Oene heeft afgelopen zaterdag terecht verloren van VIOS. De ploeg kon niet hetzelfde opbrengen als in de thuiswedstrijd. De rood-witten kwamen nog wel op voorsprong, maar gaven dit 5 minuten voor rust totaal onnodig uit handen. VIOS wist voor rust nog tweemaal te scoren.

De wedstrijd werd vol goede moed ingegaan. Zelf werden in de laatste weken de nodige punten binnen gesprokkeld en VIOS was de laatste weken niet in goeden doen. Het was een mooie zaterdagmiddag. De zon scheen en er was veel publiek langs de lijn. Deze supporters hoopten op een mooie strijdvaardige wedstrijd, wat ook vooral bij een derby hoort. Maar men kreeg een tamme wedstrijd te zien, waarin niet heel veel gebeurde, er weinig kansen waren en VIOS de beter voetballende ploeg was. Oene mistte de passie, strijd, wil en het geloof die tegen OWIOS wel aanwezig was, om de wedstrijd over de streep te trekken.
Alhoewel er wel goed aan de wedstrijd werd begonnen. Het eerste schot was voor Oene, maar Luuk Berkhoff zag zijn inzet voorlangs gaan. In de 16e minuut was er een moment waar na de wedstrijd nog veel over gesproken werd. Een lange bal naar voren werd door de keeper van VIOS totaal verkeerd ingeschat en Jasper Mosterd geloofde nog wel in de bal. De keeper vangt de bal buiten zijn zestienmetergebied en onthoudt Jasper daarmee van een scoringskans. Volgens vele aanwezigen had dit dan ook een rode kaart moeten opleveren voor de keeper van de thuisploeg. De scheidsrechter trok echter een gele prent. Achteraf was dit misschien wel een heel belangrijk moment in deze wedstrijd. De vrije trap die volgde word door Luuk Berkhoff dwars door de muur binnengeschoten, en zo komt Oene op een 0-1 voorsprong. Tot aan de 30e minuut is er voor Oene verder niets aan de hand. Het was vooral een rommelige wedstrijd, met hier en daar een overtreding. Maar je kon zien dat VIOS elkaar veel makkelijker wist te vinden, vooral op het middenveld. Maar de thuisploeg kwam telkens tot aan de zestienmeter van Oene en dat wist Oene te verdedigen. De geel-zwarten wisten in de 39e minuut een mooie aanval op te zetten, dwars door het middenrif van Oene. De bal komt voor de voeten van een VIOS-speler. Hij weet vanaf 20 meter fantastisch uit te halen en schiet in de bovenhoek raak, 1-1. Daarna is Oene het even kwijt en krijgt het ook nog de 2-1 om de oren. Het is weer een aanval door het midden, en na een mooie combinatie komt de bal in de zestienmeter bij een Vaassenaar. En hij weet de bal tegen de touwen te schieten. Iedereen denkt aan buitenspel, de scheidsrechter echter niet. En daar had hij helemaal gelijk in, zo blijkt na het bekijken van de Tv-beelden. Binnen 5 minuten geeft Oene de wedstrijd helemaal weg en is zelf niet bij machten om gevaarlijk te worden.

Na de rust denkt iedereen dat Oene er nu wel bovenop zal klappen en vol voor de gelijkmaker zal gaan. Maar in de 56e minuut is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. De rechtsbuiten van VIOS speelt twee Oene-verdedigers uit en wordt neergelegd binnen het strafschopgebied. Een terechte penalty voor VIOS. Deze wordt vervolgens goed binnengeschoten, 3-1. Daarna probeert Oene het nog wel maar wordt totaal niet meer gevaarlijk.

En zo wint VIOS deze derby verdiend van Oene. Voor Oene is het nu de zaak om anders voor de dag te komen in de komende wedstrijden en de punten te gaan pakken om ook volgend jaar in de 3e klasse te blijven. In de komende wedstrijden speelt men tegen de directe concurrentie. Als eerste komt ’t Harde zaterdag op bezoek in Oene. Deze wedstijd zal er met veel meer overtuiging en passie gespeeld moeten worden, want het is nu echt 5 voor 12.

Dus kom de ploeg weer massaal steunen, net zoals afgelopen zaterdag. Jullie waren met vele aanwezig in Vaassen. Nog dank daarvoor namens de spelersgroep.