Deventerweg 2
8167NA
OENE
tel. 0578-641385

Vandaag stond voor Oene het wel heel erg belangrijke duel tegen ’t Harde op het programma. Bij winst zou Oene over ’t Harde heengaan op de ranglijst en misschien wel dichter bij de andere ploegen komen. Maar na 90 minuten stond er een 1-1 eindstand op het scorebord waar beide ploegen eigenlijk niet zoveel mee opschieten. De hele week werd erop gehamerd dat het de komende weken moet gebeuren. Want, Oene speelt deze weken tegen de directe concurrentie.

Zoals zo vaak de laatste weken begon Oene dramatisch aan de wedstrijd. Binnen anderhalve minuut lag de bal al in de goal van Oene. Hoe is het mogelijk, als je van tevoren bepaalde dingen afspreekt? Vanaf de aftrap verwerkt Oene de bal niet goed achterin en geeft zo onnodig een corner weg. Deze corner wordt eerst verkeerd ingeschat door de keeper en daarna verliest Jim Schaap zijn man uit het oog en deze kan helemaal vrij inkopen. Zo staat Oene dus al heel snel achter. Als je kijkt wat Oene in de eerste 30 minuten op de mat legt mag je van geluk spreken dat ’t Harde niet de genadeklap heeft uitgedeeld. Toch krijgt Oene in de 7e minuut een 100% kans op de gelijkmaker. Jasper Mosterd is er aan de rechterkant vandoor, hij komt de zestienmeter binnen en wordt iets aangetikt. In plaats van te gaan liggen wil Jasper doorgaan en komt de bal bij Leon Pannekoek terecht. Zijn inzet gaat naast. Hierna is het heel onrustig aan de kant van Oene. Er wordt veel balverlies geleden en de uitploeg krijgt twee goede kansen door fouten van Oene. Gelukkig worden deze niet afgestraft. In de 30e minuut botsen twee spelers van Oene hard tegen elkaar aan in de zestienmeter. Patrick Kers kan de wedstrijd voortzetten maar Jessy Hennink moet het veld verlaten, met wat later een hersenschudding blijkt. Even later moet ook Jasper Mosterd met een liesblessure ervan af. Mike Enderink en Wouter van Amersfoort vervangen Jessy en Jasper. In de laatste 10 minuten van de eerste helft krijgt Oene meer grip op de wedstrijd, en geeft daarna bijna niets meer weg. De ruststand blijft echter 0-1.

In de rust probeert trainer Bardy Verhoef de ploeg op scherp te zetten om beter voor de dag te komen dan in de eerste helft. Toch krijgt ’t Harde in de 46e minuut al een aardige mogelijkheid. Ze weten via de rechterkant aan te vallen. De voorzet die volgt wordt nog net voor de voeten van de spits weggetikt door Jordi Steenbergen. Hierna pakt Oene het heel goed op. De duels worden bijna allemaal gewonnen en de ploeg drukt ’t Harde helemaal achteruit. Zo krijgt men ook een aantal kansen. Eerst is er in de 68e minuut een vrije kopkans voor Leon, deze gaat net naast. Maar in de 74e minuut is het wel raak. Het is de goed ingevallen Wouter van Amersfoort die de 1-1 maakt. Hij weet een afvallende bal via een verdediger binnen te schieten. Oene voelt dat er meer inzit en krijgt in de 77e weer een goede kans. Echter wordt een inzet nog voor de lijn geblokt. En in de 86e minuut moet Oene de 2-1 maken. Na een mooie aanval aan de linkerkant komt de bal bij Jim Schaap, hij legt goed breed op de vrijstaande Wouter. De keeper van ’t Harde weet heel snel zijn doel uit te komen, Wouter probeert de bal over hem heen te stiften, maar de keeper weet met zijn vingertoppen de bal te keren en ’t Harde op de been te houden. Een minuut later komt Oene juist goed weg en ziet een inzet van ’t Harde op de lat neerkomen. Zo eindigt de wedstijd in 1-1. ’t Harde was de eerste helft beter en Oene herstelde zich knap in de tweede helft.

Nu heeft Oene een weekje rust en dan staat de belangrijke uitwedstrijd tegen VSCO op het programma. Een wedstrijd die beide ploegen niet mogen verliezen. Te hopen is dat nu iedereen zich bewust is van het belang van de wedstrijd en de wedstrijd niet begonnen wordt zoals vandaag. Als Oene de komende weken de punten wel weet te gaan pakken kan men misschien nog de dans ontspringen. Want, in de laatste wedstrijden van het seizoen zijn er vaak hele aparte uitslagen. Dus de koppies de komende anderhalve week de goede kant op en dan de wedstrijd tegen VSCO met PASSIE, STRIJD en BELEVING ingaan. Want jongens, jullie kunnen echt goed voetballen, dat hebben jullie dit seizoen al een aantal keer laten zien.