Sportweg 2
8255PX
SWIFTERBANT
tel. 0321-323186

Oene heeft dure punten laten liggen bij Swift. In een wedstrijd die de eerste helft gelijk opging, verzuimde Oene de 2e helft afstand te nemen door 2 dotten van kansen te missen. Daarna kreeg Swift wel een hele goedkope penalty en in de slotseconden scoorde Swift de 2-0.

Op een goed bespeelbaar grasveld ging Oene voor de eerste 3 punten van het seizoen. Zonder Kevin Scholten, die wegens ziekte de hele week niet kon trainen, maar met zijn vervanger Nathan Kamphuis en verder de zelfde spelers als vorige week. De 1e doelpoging was voor Swift in de 8e minuut, een slap schot dat ook naast ging. De eerste grote kans was voor Oene in de 15e minuut. Jim Schaap schiet hard over van 11 meter. Het spel golft op en neer en in de 18e minuut ontstaat er een dot van een kans voor Swift; Een goede steekbal die nog geblokt kan worden in het 16-meter gebied. De rebound die wordt ingeschoten, kan nog van de lijn worden gehaald door Andy Kers. Hier komt Oene heel goed weg. Weer 2 minuten later is het de beurt aan Oene. Via een goede bal van Patrick Kers, kopt Jasper Mosterd goed terug op Mike van Zwolle. Mike werkt ook af, maar de bal wordt nog net geblokt door de verdediger van Swift. In de 25e minuut denkt Oene te gaan scoren; Een corner wordt goed binnen geknikt door Mike van Zwolle. De bal blijft voor de lijn liggen en niemand die het laatste zetje kan geven en dan is er een verdediger van Swift sneller bij de bal om deze weg te werken. Een mooie volley van Thomas Pannekoek van 20 meter wordt door de keeper goed verwerkt tot corner en zo gaan beide ploegen rusten met een terechte 0-0 tussenstand. Beide ploegen konden scoren, maar lieten dat na.

Na rust komt Oene goed uit de kleedkamer en krijgt in de 59e minuut een 100% kans. Via Jim Schaap die een indraaiende corner bij de 2e paal ontvangt en hem dan vrij voor de keeper naast schiet. Weer 2 minuten later moet Oene op voorsprong komen. Het is een breedte bal op Mike van Zwolle, die van dichtbij tegen de keeper aanschiet. Hier had Oene echt op voorsprong moeten komen! En dan in de 66e minuut de 1e kans voor Swift van deze 2e helft. Jordy blijft goed kijken naar de bal en redt Oene voor een achterstand. En dan in de 77e min. krijgt Swift een penalty tegen, die echt heel gemakkelijk werd gegeven. Een diepe bal van Swift aan de rechterkant, de rechter spits wil hem over Luuk heen liften, deze heeft zijn armen tegen de borst aan. De bal valt op de arm, de scheidsrechter kijkt en twijfelt. Het publiek begint te schreeuwen en scheids legt hem op de stip met als uitleg een slaande beweging naar de bal. Het is een onbegrijpelijke beslissing en achteraf hoor je de supporters van Swift ook zeggen: “Deze was wel heel gemakkelijk gegeven en hij sloeg echt de bal niet met zijn hand weg.’ Maar ja, hij geeft hem wel en Swift schiet de penalty binnen 1-0. Oene probeert de laatste 10 min alles op niets te spelen en komt niet meer tot scoren en dan in de in de 89e min weer een rare beslissing van de scheidsrechter. Douwe pakt over de middenlijn een speler bij zijn schouder en houd hem een paar seconde vast. Het is een overtreding waar geel op zijn plaats was geweest, maar hij geeft ineens rood, omdat hij zegt dat de speler van Swift doorgebroken was. Maar er liep zeker nog een speler van Oene, dus geel was op zijn plaats geweest. En in de laatste minuut via een counter maakt Swift de 2-0 en blijven de 3 punten in de polder. Het was een leuke pot voetbal voor de toeschouwers. Er gebeurde van alles, de 1e helft beide ploegen 2 goede kansen gehad, maar Oene had de 2 dotten van kansen af moeten maken in het begin van de 2e helft, dan had je een ander spelbeeld gehad. Dan kom je als je zelf de kansen niet benut wel heel lullig achter. Maar schouders er weer onder en op naar OWIOS. Dan zal Oene veel scherper moeten zijn voor de goal en de kansen wel gaan benutten om de eerste 3 punten van dit seizoen binnen te slepen.