Deventerweg 2
8167NA
OENE
tel. 0578-641385

Oene is er weer niet in geslaagd om de punten in eigen huis te houden. Gezien het spelbeeld en de kansenverhouding was een gelijkspel op zijn plek geweest. Het verschil zat vandaag in het afmaken van de kansen. Oene liet twee dotten van kansen liggen en bij Dieze West vielen de doelpunten wel. En zo sta je na 90 minuten opnieuw met lege handen. Dat lijkt een beetje het verhaal van de laatste weken: Oene krijgt genoeg kansen maar vergeet de trekker over te halen, de tegenstander doet dit wel en gaat er met de winst vandoor.

Dieze West beschikt over een goed voetballende ploeg, Oene zou vandaag daarom een beetje inzakken om de ruimte achter de laatste linie van de uitploeg te benutten. Dat lukte in de heenwedstrijd goed en Oene won toen met 1-2. De eerste 10 minuten begon Oene niet goed, de thuisploeg had moeite met het positiespel van Dieze West en kwam niet lekker in de wedstrijd. Gelukkig creëerde Dieze West niet zoveel kansen. Na 10 minuten, en een omzetting in het veld, kwam Oene beter in de wedstrijd. Dit resulteerde in de 13e minuut in een dot van kans. Jim Schaap is er vandoor aan de linkerkant, hij komt goed de 16 meter binnen alleen legt hij de bal net iets te hard terug op de vrijstaande Thomas Pannekoek. Het doel is leeg maar hij krijgt de bal net niet lekker en zo hobbelt de bal naast de verkeerde kant van de paal. Een aantal minuten later komt er een goede voorzet vanaf de rechterkant, helaas kopt de vrijstaande Jim Schaap over. Na een minuut of 35 neemt Dieze West de wedstrijd weer een beetje over en de 0-1 valt dan ook bijna. Gelukkig voor Oene komt de bal op de paal. Een paar minuten later is er een kop kans voor de nummer 8 van de uitploeg, echter gaat deze inzet ook over. Zo gaan beide ploegen rusten met een 0-0 tussenstand.

Na rust komt Oene goed uit de kleedkamer. Al snel krijgt Thomas Pannekoek opnieuw een dot van een kans. Jim Schaap geeft de bal goed aan en Thomas krijgt, een aantal meter voor het doel, de bal voor zijn voeten maar hij schiet te recht op de keeper. Oene zet daarna de druk er goed op en dit resulteert in een volgende kans. Kevin Scholten is erdoor aan de rechterkant, hij moet de bal eigenlijk breed leggen, schiet zelf en de keeper redt goed op zijn inzet. Daarna is er een goede kans voor Dieze West, gelukkig voor Oene eindigt deze weer op de paal. In de laatste 15 minute gebeurt er nog veel. Eerst is het Jasper Mosterd die vanaf 20 meter schiet, de keeper kan de bal nog net onder uit de hoek wegtikken. Daarna is Oene in de aanval maar voorin wordt de bal verloren en dan komt Dieze West er met een snelle counter uit. De ingevallen spits legt de bal perfect op de inkomende man bij de tweede paal en hij schiet goed binnen. Heel zuur voor Oene maar dit was vandaag wel het grootste verschil. Dieze West maakt deze kans wel af en Oene liet dit vandaag na. In de 93e minuut valt via wederom een counter de 0-2 en is het over en uit voor Oene.

Oene had vandaag genoeg kansen om op voorsprong te komen maar liet dit na en dan geldt de oude voetbalwet. Als je zelf de kansen niet maakt doet de tegenstander dit wel. Aan Oene is het om deze week de koppies weer bij elkaar te steken want er zal iets moeten gaan veranderen, anders kan het wel eens verkeerd aflopen in deze competitie. Zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Zwolsche Boys op het programma. Zwolsche Boys staat nog 1 plaats onder Oene, het zal dus niet uit maken hoe de drie punten worden behaald maar ze moeten echt in Oene blijven. Er zal weer een vechtmachine op het veld moeten staan zoals in de thuiswedstrijden tegen VIOS en ZAC. Als Oene dat kan opbrengen zullen er weer punten behaald worden. Maar dat zal zeker niet vanzelf gaan. Oene zal met veel passie en strijd moeten voetballen in de laatste 10 wedstrijden om zich veilig te spelen.