Operalaan 100
7577JA
OLDENZAAL
tel. 0541-510606

Oene heeft uit tegen 2e klasse De Esch een knappe prestatie neergezet door met 0-4 te winnen en mag zich opmaken voor de 2e ronde uit tegen Rouveen. Na een mooie autorit naar het mooie Oldenzaal trad Oene om 14.30 uur af voor de 1e wedstrijd in de nacompetitie en Oene begon ijzersterk aan de wedstrijd in de 1e minuut meteen al een kopbal van Mike van Zwolle die net voorlangs gaat. Oene zet De Esch meteen vol onder druk en in de 4e minuut met resultaat. De bal wordt onderschept op het middenveld en Jim Schaap zet met een steekbal Jesse Teeuwen vrij voor de keeper en Teeuwen laat meteen de supporters van Oene juichen en maakt de 0-1.

De verdediging van De Esch heeft heel veel moeite met de diepe ballen van Oene het gaat nog 1 keer net goed maar in de 16e minuut een lange bal van Wim Riphagen en de verdediger neemt hem niet meteen uit de lucht maar laat de bal stuiteren de keeper komt ook nog uit en Jasper Mosterd zegt dank je wel en maakt de 0-2. In de 18e het eerste wapenfeit van de Esch een schot van 20 meter met een lastige stuit voor Wim maar hij pakt hem in 2x.

Oene krijgt voor rust nog een viertal mogelijkheden en had eigenlijk de wedstrijd al moeten beslissen, uit een aantal cornerballen valt de bal net niet goed, of net over of net naast hier hadden er zeker 2 van binnen gewerkt moeten worden. En zo gaat Oene met een verdiende voorsprong de rust in.

Na rust dan weet je gewoon als ploeg zijnde wat er gaat gebeuren De Esch gaat volle bak spelen met risico en dan is het overleven de eerste 15 minuten van de 2e helft. Oene komt goed weg in de 46e min want de Esch scoort maar gelukkig was het buitenspel, weer 2 minuten later schiet de nr. 11 gelukkig voor Oene net over. Het spel golft nu op en neer en als Oene iets meer rust had bewaard aan de bal dan had de ploeg dit moeten uitspelen want er lag zoveel ruimte in de omschakeling.

In de 55e minuut een beste kans voor Oene de keeper redt goed en meteen de aanval erop een beste kans voor De Esch die gelukkig gepakt wordt door Wim. Hierna krijgt Oene weer 2 goede mogelijkheden eerst is het Nick met een schot van 20 meter die door de keeper nog net naast getikt kan worden en in de 65e minuut moet Oene gewoon scoren de keeper schiet de bal tegen Jasper aan, Jasper speelt hem meteen door naar Mike, die wacht net te lang en geeft hem terug aan Jasper en zijn schot gaat rakelings naast. De corner die volgt wordt goed binnengekopt door Luuk maar zijn inzet wordt van de lijn gehaald.

Hierna gaat De Esch alles of niets spelen en krijgt nog een paar kleine mogelijkheden en dan eindelijk in de 83e minuut de verlossende 0-3 door Wijnand van Eek en weer een paar minuten later is het helemaal klaar want Nick scoort beheerst de 0-4 en kans het feestje beginnen. Een prachtige overwinning, maar we zijn er nog niet, Oene is nog 2 overwinningen verwijderd van de 2e klasse. Eerst aanstaande dinsdag uit naar Rouveen daar speelt Oene om 20.00 uur voor een plek in de finale. Rouveen een bekende van Oene uit de competitie de ploeg eindigde 1 plekje hoger dan Oene. Oene won in de competitie 2x van Rouveen maar dat telt vanavond niet meer, het is weer een wedstrijd op zich en we gaan na 90 minuten zien wie er zaterdag in de finale speelt. Dus kom de ploeg in Rouveen massaal steunen en de ploeg hoopt dat er net weer zoveel supporters zijn als in Oldenzaal. We zien jullie daar.