Bisschopswetering 3 A
8275AK
'S-HEERENBROEK
tel. 038-3557738

Vandaag stond de inhaalwedstrijd tegen ‘s-Heerenbroek op het programma. En dat was voor beide ploegen een hele belangrijke wedstrijd. Al was het nog maar de vraag of de wedstrijd wel door kon gaan in verband met het slechte weer van de afgelopen dagen en de slechte grasmat bij ’s-Heerenbroek. Máár er werd gespeeld, wel onder hele zware omstandigheden op een heel slecht veld. Bij het betreden van het veld werd dit al meteen duidelijk, op meerdere gedeeltes van het veld zakte je weg. In de warming up werd het snel duidelijk dat de bal haast niet stuiterde wanneer deze op de grond kwam.

Voor de wedstrijd betekende dit dat er veel passie en strijd nodig was, goed voetbal spelen op dit veld was onmogelijk. In de wedstrijdbespreking van trainer Bardy Verhoef werd ook duidelijk gemaakt dat degene die de meeste passie en strijd kon leveren deze wedstrijd wel eens zou kunnen gaan winnen. In de wedstrijd schiet Oene uit de startblokken, in de tweede minuut komt het al op een 0-1 voorsprong. Via een corner valt de bal voor de voeten van Nathan Kamphuis en hij schiet de bal goed binnen, een geweldige start voor Oene.

De eerste vijftien minuten is er voor Oene niet zoveel aan de hand. Maar in de zestiende minuut is de snelle rechtsbuiten van de thuisploeg erdoor, hij legt de bal goed terug op de rand van de zestien meter. Maar het schot van de nummer 8 van ’s-Heerenbroek gaat hoog over. Weer vijf minuten later staat de nummer 8 weer vrij, hij kopt goed in en Jordi Steenbergen weet de bal nog voor de lijn te redden. De laatste vijftien minuten van de eerste helft verliest Oene het een beetje, het is steeds een stap te laat en de nummer 8 van ’s-Heerenbroek krijgt weer een vrije kopkans. Zijn inzet gaat gelukkig naast. En dan in de 42e minuut is er een 100% kans voor Oene, de rechtsback van ’s-Heerenbroek geeft een verkeerde breedtebal en Thomas Pannekoek moet hieruit de 0-2 maken maar door het hobbelige veld is zijn pass op Jim Schaap niet goed. Dat terwijl de keeper niet goed gepositioneerd stond, het doel vrijwel helemaal leeg was en een schot de betere optie was geweest. Door deze verkeerde keuze ging deze 100% kans dan ook verloren. In de laatste drie minuten van de eerste helft gebeurt er van alles. Eerst staat de nummer 8 van ’s-Heerenbroek alweer helemaal vrij en hij maakt de 1-1. Daarna volgt er een naar moment voor de aanvoerder van ’s-Heerenbroek. Hij wil een bal corrigeren maar staat vast en verdraait hierbij zijn knie. Vanuit Oene wensen wij hem veel sterkte met deze nare blessure.

Na de rust een iets feller ’s-Heerenbroek en de thuisploeg krijgt meteen een kans via de snelle nummer 7. Maar Jordi Steenbergen redt goed. Oene heeft het moeilijk in de eerste tien minuten na rust maar vecht zich hier doorheen. In de 51e minuut is er slordig balverlies van Jim Schaap en de nummer 7 van de thuisploeg is er weer doorheen na een steekbal aan de rechterkant. Hij kan vrij aanleggen alleen zag je dat zijn standbeen wegzakte en zo ging zijn inzet gelukkig voor Oene ver naast. Hierna komt Oene weer beter in de wedstijd en kan het via een uitbraak van Leon Pannekoek op 1-2 komen alleen de doelman redt goed op zijn inzet. En dan in de 63e minuut komt Oene op een 1-2 voorsprong door iets wat voor iedere keeper een nachtmerrie is. Een simpel schot van Leon Pannekoek lijkt een gemakkelijke prooi voor de keeper, maar hij laat de bal door zijn benen glippen en zo komt Oene weer op voorsprong. In het laatste kwartier gaat ’s-Heerenbroek alles of niets spelen en krijgt het wat kansen op de gelijkmaker. Oene strijdt met alles wat ze hebben en komt er af en toe via een counter zelf ook uit. Na vijf minuten blessuretijd fluit de scheidsrechter af en zo heeft Oene er drie hele belangrijke punten bij. Het klimt hierdoor weer een aantal plaatsen op de ranglijst.

Een knappe teamprestatie vandaag. Want op dit veld werden er andere dingen gevraagd dan goed voetbal. Of Oene de overwinning verdiend had? Een gelijkspel was eerder een terechte eindstand geweest. Nu heeft Oene een week rust en kunnen de mannen met pijntjes even goed herstellen. Daarna staan er een paar belangrijke weken op het programma, als eerste thuis tegen Swift ’64 waarin Oene nog wat goed te maken heeft. De uitwedstijd verloor men heel ongelukkig. We hopen dan weer op de massale steun, net zoals afgelopen zaterdag, want jullie hebben de ploeg er op bepaalde momenten doorheen geholpen met jullie support!