Voor wie is de digitale spelerspas verplicht?

De digitale spelerspas is verplicht voor ieder lid van de KNVB van 11 jaar en ouder dat wenst deel te nemen aan beker- en competitiewedstrijden in het amateurvoetbal.

De verplichting tot het tonen van een geldige spelerspas geldt voor alle wedstrijden in het veldvoetbal en senioren G-voetbal in de volgende categorieën:

• mannen senioren (met uitzondering van de Tweede en Derde divisie)
  • vrouwen senioren (met uitzondering van de Eredivisie vrouwen)
  • JO12 / MO13 t/m JO19 / MO19
  • jeugd G-voetbal

Als een JO11-speler incidenteel uitkomt bij JO13, dan kan hij op het wedstrijdformulier geplaatst worden. De scheidsrechter ziet op de digitale pas dat deze speler jonger is en doet verder geen controle.

Spelerspasfoto

Voor iedereen die uitkomt in één van bovengenoemde categorieën is het verplicht dat er een goed gelijkende (pas)foto op de digitale spelerspas staat.

Voorafgaand aan de wedstrijd zal de scheidsrechter de digitale spelerspassen controleren. Als de scheidsrechter twijfelt over de identiteit van een speler, dan kan hij de betreffende speler vragen om een geldig legitimatiebewijs. Als de scheidsrechter de identiteit niet heeft kunnen vaststellen of hij twijfelt, dan kan hij de speler verwijderen van het wedstrijdformulier. Dat betekent: Niet spelen.

1 november 2017

Tot 1 november 2017 kan ieder lid die de Voetbal.nl app heeft geïnstalleerd zelf zijn spelerspasfoto uploaden / wijzigen. Let op: om deze apps te kunnen gebruiken dien je geregistreerd te zijn met het e-mailadres waarmee je ook bij de v.v. Oene bent geregistreerd.
Als er meerdere personen uit één gezin met hetzelfde e-mailadres staan ingeschreven dan is het wel mogelijk om de app te gebruiken, maar dien je eerst uit te loggen wanneer je de gegevens van een ander gezinslid wil bekijken / aanpassen. (Het kan makkelijker zijn om voor ieder gezinslid een apart e-mailadres door te geven aan de ledenadministratie@vvoene.nl)

Teammanager

De teammanager van ieder team kan tot 1 november 2017 via de wedstrijdzaken-app een foto toevoegen voor al zijn / haar teamleden.

Na 1 november 2017

Na 1 november 2017 kunnen er alleen nog foto’s worden toegevoegd van spelers die nog geen foto hebben geüpload. Om misbruik te voorkomen kunnen er dan geen foto’s meer gewijzigd worden. Mocht er een goede reden zijn om na 1 november de foto te vervangen, dan kan dit alleen via de KNVB. Dit verzoek dient via de ledenadministratie van de v.v. Oene te verlopen. Mail hiervoor een digitale pasfoto (JPEG, max. 150 kB) naar ledenadministratie@vvoene.nl.