26 SEPTEMBER 2020    OENE 1 – VIOS VAASSEN 1

Het bestuur van de VV Oene heet alle aanwezigen van harte welkom op sportpark De Hoge Kamp voor de (gemeentelijke) derby tussen Oene en VIOS Vaassen. Een speciaal woord van welkom gaat uit naar het bestuur, spelers, trainer(s), begeleiding en supporters van onze gasten uit Vaassen. Ook heten wij de scheidsrechter van vanmiddag, de heer Hoornstra uit Zwolle, van harte welkom.

De Coronapandemie werpt nog steeds een schaduw over de hele wereld en dus ook nog steeds over de voetbalwedstrijden. Dat betekent dus dat iedereen zich nog steeds aan de Coronamaatregelen moet houden. Het is bekend dat dit steeds lastiger wordt maar het bestuur doet iedereen het dringende verzoek om zich ook hier op het sportpark aan de Coronamaatregelen (o.a. de 1,5 meter afstand) te houden.

Onze gasten uit Vaassen stonden begin maart, bij het uitbreken van Corona, op een keurige 2e plaats. Koploper Hatto Heim stond ver voor (8 punten) en zou hoogstwaarschijnlijk de kampioen gaan worden. VIOS was wel hard op weg om de play-offs voor promotie binnen te halen. Gezien die 2e plaats in maart was het vorige week zeker een teleurstelling voor de geel-zwarten dat de nieuwe competitie begonnen werd met een 2-5 thuisnederlaag tegen Zwolsche Boys. Oene startte iets beter aan de competitie. De ploeg leek op een overwinning af te stevenen maar het was jammer dat Rouveen in de blessuretijd de gelijkmaker maakte via een strafschop (2e poging). Het werd dus een 2-2 gelijk spel wat niet echt een slecht resultaat is aangezien Rouveen vorig seizoen 3e eindigde en de laatste wedstrijden tegen Rouveen niet gewonnen werden.

In het vorige (afgebroken) seizoen kwamen de ploegen elkaar wel twee keer tegen. In Vaassen werd het 2-2 en in februari eerder dit jaar behaalde VIOS in Oene een verdiende 0-2 overwinning. Ook vorig seizoen was er geen overwinning voor de rood-witten te noteren. De laatste keer dat dit gebeurde in competitieverband was in 2004 (1-0).

Het bestuur van de VV Oene wenst iedereen een prettige, goede en vooral sportieve wedstrijd toe.