Oene speelt gelijk tegen Swift

Oene heeft het eerste punt binnen en het was een verdiend punt gezien het wedstrijdbeeld over 90 minuten, beide ploegen hadden kansen om te scoren maar beide doelmannen waren deze middag top.
Na het ongelukkige verlies vorige week tegen Hatto Heim in de allerlaatste seconde had Oene vandaag de altijd lastige uitwedstrijd tegen Swift, een goed voetballend elftal en Oene zette daar vandaag ook een behoorlijke pot tegenover. Het was een wedstrijd die steeds kantelde, dan was Oene weer iets sterker en dan Swift, en dan Swift weer iets sterker en zo ging dat de gehele wedstrijd door. Oene was de eerste 10 minuten feller dan Swift en won dan ook veel duels en kreeg in de 1e minuut al een beste mogelijkheid, het is Jesse Teeuwen die diep wordt gestuurd aan de rechterkant komt goed de 16 binnen maar schiet veel te gehaast met iets meer overzicht had ie er veel meer kunnen uithalen nu beland zijn doelpoging in het zijnet. Na 10 minuten neemt Swift de wedstrijd een beetje over en is dan ook 25 minuten de iets betere ploeg, in de 14e minuut een vrijetrap voor Swift maar deze kan Wim Riphagen makkelijk pakken. Maar in de 11e minuut een schot van de nummer 14 en deze pakt Wim uitstekend. Tot aan de 41e minuut gebeurt er eigenlijk weinig voor beide goals de verdediging staat goed van Oene en Swift en dan in de 42e minuut een snelle uitval van Oene via Jasper Mosterd aan de rechterkant, legt goed terug op Kruitbosch deze neemt hem goed aan en schiet hard onderin de hoek, en de keeper van Swift kan hem nog net onderuit de hoek weg tikken. Weer een minuut later is het weer Stefan Kruitbosch op randje 16, nu schiet hij snoeihard op de vuisten van de keeper. En zo gaan beide ploegen rusten met een 0-0 tussenstand. Na rust komt Swift goed uit de kleedkamer en zet Oene onder druk, in de 51 minuut krijgt Swift een vrijetrap en hier komt Oene goed weg de pal komt op de paal. 2 minuten later komt Swift weer heel goed weg een voorzet van de linkerkant die wordt binnengekopt door Jasper Mosterd, zijn inzet kan nog net door de keeper in de verre hoek worden gekeerd. Het spel golft op en neer en het is weer Oene die na een snelle uitval bijna scoort, het is nu Jim Schaap die erdoor is aan de linkerkant legt goed terug en het is Jasper Mosterd die binnenschiet, maar de keeper stopt hem nog net met de voet. In de 69e minuut denkt heel Swift aan de 1-0 een halve omhaal bij de 2e paal iedereen denkt aan de goal maar met een wereld redding onderin de hoek pakt Wim Riphagen toch nog deze bal en houd Oene op de been. De laatste 100% kans van deze middag is voor Oene in de 85e minuut is Jasper erdoor aan de linkerkant, legt goed breed op de inkomende Nick deze denkt diagonaal te gaan scoren maar de verdediger van Swift krijgt hem nog net achter op zijn rug en deze 100% kans gaat verloren en zo eindigt deze wedstrijd in een 0-0 eindstand, moet je daar blij mee zijn deze middag. Gezien de kansen had Oene moeten winnen maar ook Swift kreeg er een aantal deze middag. Met een gelijkspel konden denk ik beide ploegen wel mee leven. Volgende week dan maar de 3 punten thuis tegen Hattem proberen binnen te halen, als de ploeg gewoon zo speelt als de laatste 2 wedstrijden, veel strijd en passie en verdedigend bijna niets weggeven dan gaan we zien wat voor score er om 16.15 uur op het scorebord staat.