Jonny Hollander is tijdens de lintjesregen 2019 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Uit handen van burgemeester Ton Strien van de gemeente Olst-Wijhe ontving Jonny zijn Koninklijke onderscheiding.

Sinds 1998 is Jonny bestuurslid en later voorzitter van de Vereniging voor Volksvermaak Welsum. Hij is voorzitter geweest van de Sportvereniging Welsum. Jonny is tevens voorzitter van Stichting Dorpshuis Welsum. In 2017 was hij een van de oprichters van Buitenschoolse Opvang Natuurlijk Doen! in Welsum en daar is hij nu nog steeds voorzitter van. Daarnaast was hij voorzitter van Stichting Openbaar Basisonderwijs Salland en bestuurslid en voorzitter van de Raad van Toezicht van De Mare.

Ook voor onze vereniging heeft Jonny veel betekend. Hij was voorzitter van vv Oene van 2008 t/m 2015. In 2008 zat de club qua bezetting in het bestuur in zwaar weer en is Jonny door diverse leden benaderd om bestuurswerk op zich te nemen. Jonny heeft commissies samengesteld, mensen op de juiste plek neergezet, nieuwe bestuursleden aangesteld en zelf de zware taak van voorzitterschap op zich genomen. Dit hield de eerste jaren in, dat Jonny al zijn vrije tijd bij vv Oene doorbracht. Door zijn kundigheid, bestuurlijke ervaring,  leiderschap en capaciteiten plukt de club tot op de dag van vandaag de vruchten hiervan.

Wij feliciteren Jonny van harte met zijn Koninklijke onderscheiding!