Oene heeft vandaag eenvoudig gewonnen van de nummer laatst Reaal Dronten, Oene liep simpel uit naar 7-0. Na het dure puntverlies van vorige week tegen Rouveen herpakte Oene zich goed. Het speelde vandaag met vlagen goed verzorgt voetbal maar de wedstrijd had ook anders kunnen beginnen voor Oene. De eerste 10 minuten was Oene niet bij de les en dacht er veel te gemakkelijk over en het had zomaar 0-1 of 0-2 kunnen staan, het was tot 2x toe Wim Riphagen die Oene voor achterstand behoede. Eerst in de 3e minuut een goed bekeken afstandsschot van de nr 3, die wel heel simpel de bal verovert en een bal over 35 meter over Wim probeert te krijgen, maar Wim kan de bal nog net overtikken. In de 5e minuut de eerste kleine kans voor Oene het is een kopbal van Yve dat net over gaat. En dan in de 7e minuut weer te slap ingrijpen in de achterhoede van Oene, de nr.9 schiet eerst tegen Wim op en de rebound moet ie gewoon maken, maar weer goed keepers werk van Wim Riphagen voorkomt de 0-1. Vanaf dit moment is Oene bij de les en zet de tegenstander goed vast en in de 16e minuut is het dan ook 1-0, een bal over de verdediging van Reaal heen en het is Wijnand van Eek die tussen 3 man zomaar alleen op de doelman af kan en beheerst afwerkt en zo de 1-0 maakt. En in de 18e minuut is de wedstrijd al gespeelt weer een diepe bal over de verdediging en Yve is er vandaar aan de rechterkant en legt de bal simpel breed op de mee opkomende Mike van Bussel 2-0. Reaal voetbalt ondanks dat ze op de laatste plaatst, staan gewoon aardig mee, de ploeg uit Dronten probeert te voetballen en zakt niet massaal terug, en komt er af en toe aardig uit. Maar in de 24e minuut staat het weer niet goed achterin bij Reaal een beste bal van Paul van Bussel weer over de verdediging heen en nu is het Jasper MosterdĀ  die alleen op de doelman af gaat en simpel de 3-0 maakt. Oene is nu helemaal los en krijgt nog een aantal dotten van kansen. Eerst in de 27e minuut een hele mooie aanval via Yve Hilberink, hij legt goed terug op Jasper Mosterd maar de keeper redt goed. In de 39e minuut moet Oene op 4-0 komen nu is het Wijnand van Eek die op de paal schiet. En Reaal Dronten krijgt nog 1 goede mogelijkheid, een bal dwars door het midden en de nr.9 is erdoor maar Wim Riphagen grijpt goed in en de bal komt in bezit van de nr.3 die weer een lob probeert van 35 meter maar gelukkig voor Oene valt deze bal op het dak van het doel van Oene. En zo gaat Oene rusten met een 3-0 voorsprong, het had gezien de kansen misschien 5-2 moeten staan want beide ploegen lieten een aantal kansen liggen. Na rust schiet Oene uit de startblokken binnen 3 minuten scoort Wijnand van Eek 2x na 2 goede aanvallen. In de 49e minuut moet Oene op 6-0 komen het Yve Hilberink scoren hij gaat alleen op de doelman af maar schiet in het zijnet. Na 10 minuten in de 2e helft gaat Patrick Kamphuis heel nonchalant het duel in en blesseert zich zelf bijna en de nr.9 kan alleen op de goal af maar weer redt Wim Riphagen goed op deze inzet. Oene neemt wat gas terug en het duurt tot de 75e minuut tot er weer een kans is voor Oene, een schot van Yve Hilberink wordt goed gepakt door de keeper. En dan in de 77e minuut is het weer raak Yve Hilberink kopt raak na een beste voorzet van Ernst Rombout. En in de 88e minuut komt de eindstand op het bord, het is Jesse Teeuwen die de bal goed onderschept op het middenveld en een mooie steekbal heeft op Yve Hilberink die alleen op de doelman afgaat en simpel de 7-0 maakt. Het was een leuke wedstrijd voor het publiek met veel doelpunten en heel veel doelpogingen. Ondanks dat Reaal Dronten op de laatste plaats staat bleef de ploeg goed meevoetballen en kreeg zelfs nog een paar beste kansen een compliment voor deze ploeg, een smetje was de rode kaart voor de beste speler aan Reaal zijde, hij ging te wild het duel in nadat hij de bal te ver voor zich had uitgespeelt. Nu is het afwachten voor Oene wat Swift gaat doen de komende weken want plek 2 is belangrijk voor de nacompetitie. Oene staat daar nu 5 punten op achter met nog 3 wedstrijden. In de 3e periodeĀ  heeft Oene het ook niet in eigen hand meer, ZAC heeft de beste papieren ook hier heeft de ploeg 5 punten meer dan Oene. Nu een weekje rust en dan de thuiswedstrijd op 12 mei tegen de buurman WZC de ploeg uit Wapenveld staat er niet goed voor en moet nog vol aan de bak om niet op een nacompetitie plaats te komen, en Oene moet ook winnen om nog kans te maken op de 2e plek of voor de 3e periode. Dus kom te ploeg massaal aanmoedigen in deze derby.