Oene is de winnaar geworden van de Veluwecup 2018. Het deelnemersveld bestond uit ESC, DSV’61,  Owios, ‘t Harde en Noord Veluwe Boys. De wedstrijden werden afgewerkt op 3 verschillende dagen en Oene won de eerste wedstrijd tegen ‘t  Harde met 2-0.

Afgelopen woensdagavond werd er gewonnen met 2-1 van ESC. Deze wedstrijd was een wedstrijd met 2 gezichten de 1e helft was Oene de betere ploeg en de 2e helft was voor ESC. Oene begon deze avond uitstekend aan de wedstrijd en kwam in de 3e minuut al meteen op voorsprong. Een mooie aanval werd fraai afgerond door Wijnand van Eek. Het spel van Oene was de eerste helft uitstekend, met veel beweging in de ploeg maakte het men ESC knap lastig. In de 13e minuut kreeg ESC een kansje maar het schot ging net naast door de nr.12. In de 23e minuut had Oene eigenlijk op 2-0 moeten komen. Paul van Bussel schoot een perfecte bal over de verdediging van ESC heen, en Wijnand van Eek stond helemaal vrij voor de keeper. Eigenlijk was een aanname beter geweest want de kopbal die volgende was een prooi voor de keeper. En dan meteen aan de andere kant valt wel de 1-1. Oene lijdt heel gemakkelijk balverlies op de middenlijn, de spits van ESC krijgt de bal meteen aangespeeld en lobt schitterend over de uitkomende Wim Riphagen heen. Oene krijgt voor rust nog 2 beste mogelijkheden. Wijnand van Eek schiet uit een vrijetrap van Jasper Mosterd van dichtbij tegen de keeper aan.  En een vrijetrap van Stefan Kruitbosch gaat centimeters naast.

Na rust had Oene het eerste half uur helemaal niets te vertellen op het veld. ESC was heer en meester en Oene mocht van geluk spreken dat het niet op achterstand kwam. Na zo’n 30 minuten en wat omzettingen in het veld komt Oene op karakter weer beter in de wedstrijd. En uit het niets scoort Jim Schaap de 2-1, een diepe bal aan de rechterkant en Jim schiet ineens op de goal. De keeper van ESC is verrast en in de korte hoek gaat ie onder de keeper door. In de 85e minuut is er nog een beste kans voor Oene maar Wijnand van Eek schiet net naast. En zo wint Oene een beetje onverdiend de 2e wedstrijd.

En dan afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd tegen Noord Veluwe Boys. Oene en DSV hadden beide na 2 wedstrijden 6 punten en het doelgemiddelde was ook nog eens gelijk dus het was zaak voor Oene om een ruime overwinning neer te zetten. Vanaf de 1e minuut was het meteen al duidelijk dat Oene een maatje te groot was voor Noord Veluwe Boys. Oene kreeg zoveel kansen deze wedstrijd voor een hele grote score maar liet dit na. De ploeg speelde leuk fris voetbal en kreeg een aantal mogelijkheden de 1e helft. In de 6e minuut een vrije schietkans voor Stefan Kruitbosch die net naast ging. Weer een minuut later een mooie aanval via Jim en Jesse, deze zette Stefan weer vrij voor de keeper maar zijn inzet ging over. In de 15e minuut een mooie bal van Yve die Jim vrij in de 16 zet maar Jim schiet veel  te snel en de keeper kan redding brengen. Het is gewoon wachten op de 1-0 maar Oene begint steeds slordiger te voetballen. Men vergeet de zijkant in te spelen waar zoveel ruimte lag, maar steeds koos men voor de bal door het centrum waar het al zo druk was. In de 24e minuut weer een dot van een kans, nu kan Jesse alleen op de doelman af en schiet tegen de keeper aan. Weer een minuut later zet Paul van Bussel Stefan vrij voor de keeper maar ook deze inzet werd niet goed afgerond. In de 32e minuut kopt Yve op de paal. Uit een corner kopt Jim Schaap op de goal en in de rebound kan Yve Hilberink uiteindelijk het laatste zetje geven. Vlak voor rust fluit de scheidsrechter veel te snel voor een vrijetrap op Wijnand van Eek die wordt aangetikt op randje 16. De bal gaat met een rare curve het doel in maar de scheidsrechter fluit dus voor een vrijetrap. Deze vrijetrap wordt snoeihard ingeschoten door Stefan maar de keeper redt. En zo gaat Oene rusten met maar 1-0 waar het gezien de kansen zeker 4 of 5-0 had kunnen staan en de Oener verdediging gaf de eerste helft helemaal niets weg. Na rust hetzelfde spelbeeld: Oene dat genoeg kansen kreeg en er na rust wel 3 binnenschoot. In de 52e minuut komt Oene na een mooie aanval op 2-0, Jim wordt ingespeeld en laat goed vallen op Jesse Teeuwen en hij schiet goed binnen. In de 67e minuut de 1e kans voor Noord Veluwe Boys, maar de nr.7 schiet voorlangs. En dan in de 74e  de mooiste goal van deze middag: een voorzet wordt met een halve omhaal goed binnengeschoten door de jonge Mike Enderink en hij maakt de 3-0. In de 80e minuut bepaalt Wijnand van Eek de eindstand op 4-0. Oene speelde voor het publiek een leuke pot voetbal met mooie aanvallen en mooie doelpunten en toen was het wachten op de laatste wedstrijd van deze middag voor Oene, DSV tegen ’t Harde. DSV wist wat het moest doen, namelijk met ruime cijfers winnen van de buurman. Maar dat gebeurde niet, het bleef bij 1-0, dus Oene won het toernooi op doelsaldo van DSV.

Na afloop was daar dan de cup met de grote oren voor Oene. Een knappe prestatie van de jonge ploeg van Oene en de hoofdtrainer Edwerd Schuring. De ploeg wil de supporters bedanken voor de steun van de afgelopen 3 wedstrijden, steeds waren er heel veel rood/witte supporters en dat was mooi om te zien. Verder wil Oene de organisatie bedanken voor de voortreffelijke ontvangst, alles was top geregeld. Nu lekker een weekje trainen en dan aanstaande zaterdag op de fiets naar Veessen voor de supporters, want dan is daar de eerste bekerwedstrijd uit tegen VEVO.