Het jaar 2017 zal in de boeken gaan als een fantastisch jaar voor Oene 1. Het begon nog met een nederlaag uit bij Vevo, maar de wedstrijden daarna werden bijna allemaal gewonnen en soms een gelijkspel. De laatste wedstrijd thuis tegen Hattem eindigde in 0-0. Oene kreeg een paar mogelijkheden. Aan de andere kant was Hattem ook steeds dreigend, zonder echt heel gevaarlijk te worden. Beide defensies hadden de zaken goed onder controle deze middag.

De eerste 15 minuten gebeurt er eigenlijk niet zoveel. Hattem heeft iets meer balbezit, maar wordt niet echt gevaarlijk. In de 16e minuut geeft Patrick Kamphuis een beste bal op Jasper Mosterd. Hij kan alleen op de doelman af, maar zijn lob gaat centimeters naast. Het duurt tot de 35e minuut totdat Hattem echt gevaarlijk wordt. Een indraaiende bal komt met geluk bij Wim Riphagen, want 2 spelers van Hattem vergeten het laatste zetje te geven. De laatste 10 minuten zijn voor Oene. Eerst kan Wijnand van Eek vrij aannemen in de 16, maar hij schiet veel te snel en de bal gaat recht op de doelman af. Een minuut later krijgt Jasper Mosterd een 100% kans, maar ook hij vergeet de trekker over te halen.  Patrick Kamphuis krijgt een beste kopkans uit de corner die volgt, maar de bal gaat net over. In de 45e minuut krijgt Oene nog een dot van kans. Uit een corner mist iedereen de bal en Patrick Kamphuis staat bij de 2e paal helemaal vrij. Hij schrikt echter van de bal en werkt deze ongelukkig naast. En zo gaan beide ploegen rusten met een 0-0 tussenstand.

Na rust gaan Hattem en Oene in hetzelfde moordend tempo door. Het  spel golft op en neer zonder echt hele grote kansen. Maar in de 50e minuut heeft Oene weer pech. Nu schiet Stefan Kruitbosch uit een afgeslagen corner op de paal. De keeper heeft veel geluk dat de bal via de binnenkant van de paal precies in zijn handen valt. In de 55e minuut krijgt Hattem een mogelijkheid, maar Wim Riphagen staat op de goede plek en redt Oene. In de 75e minuut komt Oene weer goed weg met een bal op de paal. Als de wedstrijd op het einde loopt, schiet Patrick Kamphuis – de beste man op het veld deze middag – Oene bijna op 1-0, maar zijn inzet gaat in het zijnet.

En zo eindigt deze wedstrijd in een 0-0 eindstand. Beide ploegen schieten hier niet zoveel mee op, omdat Swift wel weer wint en 2 punten uitloopt. Maar het was een mooi voetbal gevecht deze middag met 2 ploegen die niets voor elkaar onderdeden. En zo sluit Oene een mooi 2017 af met een 2e plek op de ranglijst. Dat had niemand voorspeld toen de competitie begon. Nu effe de koppies leegmaken en dan volgt in januari de uitwedstrijd tegen Vevo alweer. Daar zal Oene weer vol aan de bak moeten voor de 3 punten. Misschien wordt 2018 een nog wel mooier jaar dan 2017, we zullen het gaan zien aan het eind van de competitie. Het is leuk als je als koploper de winterstop ingaat, maar in mei worden de prijzen pas echt verdeeld.

Oene 1 heeft na afloop van de wedstrijd de supporters bedankt voor hun support met een gezellige afsluiting met zanger Gerben Tijssen. Het bleef nog lang gezellig, dus nogmaals bedankt voor jullie support en tot bij Vevo in januari.