Oene heeft vandaag wel hele dure punten laten liggen uit bij Rouveen, waar het na 90 minuten nog goed weg kwam met 0-0. Als je mee wilt doen om de prijzen moet je dit soort potjes gewoon winnen, maar onder warme omstandigheden en een zeer fel Rouveen kon Oene geen moment in de wedstrijd komen.
De wedstrijd had misschien na 2 minuten een totaal andere wedstrijd kunnen worden, want de keeper van Rouveen laat een simpele hoge bal zomaar los. Deze belandt op de knie van Wijnand van Eek en iedereen denkt simpel aan de 0-1, maar de bal stuitert iets harder dan verwacht van de knie van Wijnand en rolt voor het lege doel langs. Over de 1e helft kunnen we verder heel kort zijn: er gebeurde eigenlijk niet heel veel. Oene speelde in een veel te laag tempo en moest het vaak afleggen tegen de felheid van Rouveen. In de 5e minuut krijgt Rouveen een goede kans, de nr. 10 speelt zich wel heel gemakkelijk vrij, legt goed terug maar de inzet gaat hoog over. 10 minuten later gebeurt het zelfde aan de rechterkant. De linksbuiten komt er wel heel simpel op snelheid langs maar zijn voortzetting is niet al te best. En dat was het eigenlijk wel, de voorhoede van Oene kon totaal geen potten breken en het gemis van de zieke Jasper Mosterd was zeker zichtbaar deze middag. Daarnaast was ook aanvoerder Patrick Kamphuis afwezig wegens een schorsing. Oene miste deze middag gewoon het vuur wat Patrick er altijd wel in kan brengen.
De 2e helft was van beide kanten iets beter en er kwamen ook wat meer kansen. In de 51e minuut schiet Paul van Bussel een beste diepe bal over de verdediging van Rouveen. Wijnand van Eek is erdoor maar zijn inzet is veel te slap. 5 minuten later komt Oene heel goed weg. Een aanval over links van Rouveen wordt goed breed gelegd, maar de spits schiet hem op de lat. Oene probeert er na 60 minuten alles aan te doen om de 3 punten mee te nemen. Een vrijetrap van Jesse Teeuwen gaat rakelings naast. De aanval erop kopt Rouveen weer op de lat en komt Oene weer goed weg. De laatste 10 minuten probeert Oene het nog wel. Een vrijetrap van Jesse Teeuwen wordt los gelaten door de keeper, maar voor de rebound zijn een aantal mensen van Oene te laat. In de 88e minuut komt een mooie aanval voor de voeten van Wiljan van Hell, maar zijn inzet gaat centimeters naast.
Na 90 minuten staat er 0-0 op het score bord. Voor Rouveen was het sneu want zij hadden het meest recht op de overwinning met 2 ballen op de lat. En Oene moet nu afwachten wat de bovenste ploegen gaan doen de komende weken. Eerst moet Oene de 3 volgende thuiswedstrijden gaan winnen en hopen dat de 3 ploegen die boven Oene staan punten gaan verspelen. Want wat Oene vandaag liet zien was niet goed genoeg. Misschien kwam het door de warmte, maar daar had de tegenstander ook last van. Nu volgende week kunnen we thuis de boel recht gaan zetten tegen Reaal Dronten. Deze ploeg staat laatste maar het is zeker geen slechte ploeg waar je zomaar dik van gaat winnen, dus Oene moet het zeker niet gaan onderschatten.