Oene is weer een ronde verder in het bekertoernooi. Vorige week zaterdag werd er gelijk gespeeld tegen 3e klasser Helios uit Deventer. Oene nam de penalty’s beter en is daarom door naar de volgende ronde. Een paar afwezigen, waaronder aanvoerder Patrick Kamphuis, doelman Wim Riphagen en spits Jesse Teeuwen waren deze middag niet beschikbaar. Maar de vervangers hebben het stuks voor stuk uitstekend opgevangen. Oene krijgt de 1e helft een paar beste kansen evenals Helios, die beschikt over een zeer goed voetballende ploeg. In de 10e minuut een beste kans voor Jim die een terug gelegde bal van Jasper Mosterd tegen de keeper aanschiet. Een minuut later is het wel raak: een goede bal van Benjan Smit over de laatste linie van Helios en Mike van Zwolle rondt koelbloedig af. Een aantal minuten later krijgt Helios een beste kans maar doelman Michiel van ‘t Einde grijpt goed in. In de 22e minuut is Mike van Zwolle erdoor aan de rechterkant, maar de bal die terug wordt gelegd werd net niet goed begrepen door de andere spitsen. Daarna krijgt Helios weer een goede mogelijkheid maar deze inzet gaat rakelings naast. In de 24e minuut volgt een schitterende goal van Helios: een vrije trap van 30 meter in de bovenhoek en doelman Michiel van ‘t Einde is kansloos. Zo gaan beide ploegen rusten met een 1-1 tussenstand.

De 2e helft krijgen beide ploegen nog aardig wat mogelijkheden, in de 58e minuut moet Jim scoren nadat hij alleen op de doelman afgaat. Ook Helios krijgt aan de andere kant nog een beste mogelijkheid. Oene maakt in de 68e minuut de 2-1 en Helios maakt 10 minuten voor tijd de 2-2 na balverlies in de achterste linie van Oene. En dan komt het op penalty’s aan. Helios mist er 1 en Oene schiet ze gewoon allemaal goed binnen en wint deze reeks met 5-4. We spelen nu op 10 of 12 december thuis tegen Broekland en hier maakt Oene weer kans op de volgende ronde, dus kom de ploeg steunen.

En dan de belangrijke competitiewedstrijd tegen Olympia. Men ging met goede moed naar Hasselt toe, mede omdat er de laatste weken goed werd gespeeld.  Als men zou winnen vandaag dan kreeg men weer de aansluiting met de middenmoot. Voor Olympia geldt eigenlijk hetzelfde, beide ploegen staan gewoon te laag op de ranglijst. Zoals gezegd begon Oene met goede moed aan de wedstrijd, maar speelde het de eerste 20 minuten onder zijn kunnen. Het stond niet goed achterin tegen de 2 spitsen van Olympia, men had geen grip op de lopende mensen eromheen. En zo ook in de 13e minuut wel of geen buitenspel, de scheidsrechter vond van niet en liet doorspelen. Bijna op de achterlijn gaat de spits van Olympia wel heel gemakkelijk liggen nadat aanvoerder Patrick Kamphuis de spits licht aanraakt. De penalty die daarna volgt wordt goed binnengeschoten. Na 25 minuten grijpt Oene trainer Edwerd Schuring in en brengt Jessy Hennink voor Jordy Horstman. Hij zet alles nog een keer goed neer en vanaf dat moment speelt Oene gewoon een goede wedstrijd en krijgt het aardig wat kansen. Maar zoals vaker dit seizoen heeft Oene heel veel moeite om te scoren. De gelijkmaker zat er zeker in voor rust maar hij viel gewoon niet.

Over de 2e helft kunnen we kort zijn: als je 35 minuten vol aanvalt en een handvol kansen mist en verprutst, kun je erop wachten dat de tegenstander wel een keer gaat scoren. Nick Schuring, Stefan Kruitbosch, Wijnand van Eek en Jasper Mosterd vergeten om de trekker over te halen want er had deze middag veel meer ingezeten. Olympia krijgt zijn eerste grote kans pas in de 85e minuut: voor een leeg goal schiet de spits op de lat, maar 3 minuten later scoort ie wel met een echte spitsengoal uit de draai. En zo verliest Oene deze belangrijke wedstrijd. Men begon gewoon niet goed aan de wedstrijd, na 25 minuten stond het pas echt goed achterin en daarna is de ploeg bijna niet meer in de problemen geweest. We kunnen er nog lang over napraten maar volgende week zaterdag is er weer een wedstrijd tegen de nr.2, Zwolse Boys. Als de ploeg dan het spel kan doortrekken van het laatste uur en dan nu wel eens de kansen gaat benutten dan kunnen de 3 punten misschien in Oene blijven.