Oene heeft na 2 bekerrondes de volle buit en heeft aan een gelijkspel aanstaande zaterdag bij RDC uit Deventer genoeg om door te bekeren.

De eerste wedstrijd uit tegen Vios werd overtuigend en met goed verzorgd voetbal verdiend gewonnen met 0-3. Oene miste in totaal 6 spelers door blessures, schorsing en andere redenen. Dus het was de vraag hoe Oene deze wedstrijd voor de dag zou komen. De ploeg speelde een goede wedstrijd met veel druk op de bal en goed positiespel. De eerste 10 minuten deelt Vios 2 speldenprikjes uit, maar de 2 afstandschoten zijn geen probleem voor Wim Riphagen. In de 20e minuut komt Oene er snel uit met een mooie aanval over rechts via Jordi Horstman. Hij speelt goed in op Jim Schaap, Jouri Schuring staat helemaal vrij in de 16 meter en schiet beheerst binnen. Een minuut later komt Oene bijna op 0-2 via een kopbal van Patrick Kamphuis bij de 2e paal. Oene heeft de wedstrijd in handen en Benjan Smit krijgt in de 30e minuut een kans met een goed afstandsschot. Vios krijgt nog 1 mogelijkheid de 1e helft. Omdat er voorin heel simpel balverlies wordt geleden ligt alles open achterin, maar gelukkig verwerkt Wim een schot van de nr.10 tot corner.

Meteen na rust krijgt Oene weer een grote kans met Jim Schaap die alleen op de doelman afgaat, maar hij werkt veel te slap af. In de 50e minuut staat het ineens 1-1. Door simpel balverlies op het middenveld valt een afstandsschot in de bovenhoek achter Wim Riphagen. Maar nog geen 5 minuten later schiet Stefan Kruitbosch vanaf 35 meter snoeihard als een granaat achter de doelman van Vios. In de 68e minuut is de wedstrijd gespeeld. Jesse Teeuwen scoort de 1-3 na een grote blunder van de keeper van Vios. In de laatste 10 minuten krijgen beide ploegen nog aardige mogelijkheden,waarbij Oene van geluk mag spreken dat de 2-3 niet valt. Het is goed om te zien dat er in de selectie 18 man zo dicht tegen elkaar aan zitten dat het niveau per wedstrijd en training omhoog gaat.

De 2e bekerwedstrijd was thuis tegen onze buurman uit Heerde SEH. De eerste 30 minuten speelde Oene veel te slap en de ploeg kwam ook 2x op achterstand. In de 11e minuut krijgt SEH een corner. Via de keeper en daarna via een paar spelers belandt de bal bij de 2e paal en wordt deze binnen gewerkt. 5 minuten later is het alweer 1-1. Berthold Gerrits geeft goed voor en bij de 2e paal kopt Wijnand van Eek binnen. Dat Oene het eerste half uur niet bij de les was bleek wel uit de 1-2, want uit de eerste aanval die volgt ligt de bal alweer achter de doelman van Oene. Eerst kan SEH veel te gemakkelijk doorkomen via de rechterkant. Bij de voorzet die volgt staat men niet op te letten bij de 2e paal en de nr. 11  scoort gemakkelijk. In de 27e minuut komt Oene nog een keer goed weg, via een snelle counter belandt de bal op de paal. Na 30 minuten doet de trainer een paar omzettingen in het veld en vanaf dat moment heeft Oene de wedstrijd in handen. In de 37e minuut kopt Wijnand van Eek de 2-2 na weer een goede voorzet van Berthold Gerrits. En in de 41e minuut maakt Oene de 3-2 via een kopbal van Jim Schaap.

Na rust geeft Oene helemaal niets meer weg, de Oener doelman heeft werkelijk niets meer te doen. Oene speelt een redelijke 2e helft en in de 48e minuut is de wedstrijd gespeeld. Weer is het Jim Schaap die de verdediging te snel af is en beheerst de 4-2 maakt. Oene krijgt nog een aantal mogelijkheden om de voorsprong verder uit te bouwen. Maar na 78 minuten is het afgelopen met de wedstrijd, na een paar flitsen en donderslagen besluit de scheidsrechter om er mee op te houden.

Volgende week uit naar RDC heeft de ploeg aan een gelijkspel genoeg om door te bekeren, dus kom de ploeg aanmoedigen in Deventer. Maar eerst speelt Oene dinsdagavond nog thuis tegen ‘s-Heerenbroek een oefenwedstrijd.