Oene heeft een sterk toernooi gespeeld bij Owios waar het mee deed aan de Veluwe cup. Oene behaalde een mooie 2e plaats in een sterk bezet toernooi. Owios, DSV’61, ‘t Harde, SC Elburg en Vios deden mee dit jaar.

Oene won de eerste wedstrijd tegen Elburg met 2-1, een verdiende overwinning voor de debuterende hoofdtrainer Edwerd Schuring. Oene komt al snel op voorsprong. De goed spelende Jasper Mosterd geeft voor en bij de 2e paal schiet Jordi Horstman de 1-0 binnen. Daarna krijgen beide ploegen een aantal mogelijkheden, maar de keepers staan hun mannetje en voorkomen een doelpunt. In de 25e minuut komt Mosterd opnieuw goed door en schiet tegen de keeper op. De rebound wordt gemist door Jordi. Na rust is hetzelfde spelbeeld. Een iets beter Oene dat er steeds snel uitkomt met de rappe aanvallers. In de 54e minuut is het Jim Schaap die alleen op de doelman afgaat en de 2-0 maakt. Tot de 70e minuut is er niets aan de hand voor Oene, maar een foute bal dwars door het midden van de goed spelende Wim Riphagen leidt de 2-1 in. Daarna gelooft Elburg er weer in en krijgen beide ploegen nog een aantal beste mogelijkheden. Wim doet een paar beste reddingen en aan de andere kant is het eerst Patrick Kamphuis die net naast kopt en daarna een stiftje van Patrick Kers dat belandt op de paal. In de 85e minuut krijgt Elburg nog een penalty, maar Wim pakt ook deze bal. Zo wint Oene deze 1e wedstrijd in het nieuwe seizoen met 2-1.

De 2e wedstrijd is tegen de thuis spelende 2e klasser Owios. Oene speelde een uitstekende 1e helft en komt daarin ook verdiend op voorsprong. In de 2e minuut kan Jim Schaap vrij aanleggen vanaf de 16 meter, maar zijn inzet gaat rakelings naast. Daarna komt de nr. 9 van Owios vrij in de 16 maar Wim redt goed op deze inzet. In de 15e minuut wordt een kopbal van Patrick Kamphuis van de lijn gehaald. Oene gaat steeds beter voetballen in de 1e helft. Youri Schuring komt goed de 16 binnen. Zijn schot wordt gepakt door de keeper en de rebound van Jesse Teeuwen gaat net naast. In de 34e minuut komt Oene verdiend op voorsprong. De goed spelende Jasper Mosterd is een plaag voor de verdediging van Owios. Met een mooie actie en een goed schot heeft de keeper moeite, maar Jim Schaap is er snel bij om de rebound binnen te tikken: 0-1. Oene heeft het de laatste 5 minuten ineens wel lastig maar met 2 goede reddingen houdt Wim Riphagen Oene op de been. Na rust krijgt Oene meteen een dot van een kans. Met 2 man komt Oene vrij voor de doelman van Owios, maar Jasper Mosterd wacht te lang met breed leggen of te schieten en zo gaat deze grote kans verloren. Meteen de aanval erop is het bijna 1-1 maar een vrije schietkans gaat gelukkig naast voor Oene. In de 63e minuut krijgt Berthold Gerrits een rode kaart. Met een man meer is Owios nu de betere ploeg geworden en is het voor Oene tegenhouden. Het duurt nog tot de 70e minuut totdat de 1-1 valt. In de 76e minuut krijgt Wiljan van Hell nog een vrije schietkans. Maar in de 84e minuut maakt Owios na een mooie aanval de 2-1 en in de 87e via een penalty de 3-1.

De 3e wedstrijd staat een mooie derby tegen Vios uit Vaassen op het programma. Oene heeft het moeilijk de eerste 30 minuten en krijgt niet zo goed grip het spel van Vios. Eerst zijn er 2 doelpogingen die nog kunnen worden geblokt en in de 20e minuut heeft Oene geluk dat een bal snoeihard via de paal weer het veld in gaat. Na een aantal omzettingen in het veld komt Oene na 30 minuten beter in het spel. In de 31e  minuut is Jim Schaap met een kopbal gevaarlijk. Iets later is het Jesse Teeuwen die de keeper bijna verrast; de bal gaat onder de keeper door en rolt via de paal naast. Daarna volgen en een paar vervelende momenten in het veld, eerst is het de nr. 11 die met een smerige overtreding eigenlijk meteen rood had moeten krijgen, en even later is het de nr. 6 van Vios die met de schouder uit de kom met een ambulance wordt afgevoerd. In de 45e minuut krijgt Oene nog een beste kans. Patrick Kamphuis denkt te scoren met een volley in de bovenhoek maar de keeper pakt hem fantastisch. Na rust is de ingevallen Jasper Mosterd wederom een plaag voor de verdediging. In de 53e minuut is hij weer zijn tegenstander te snel af en zijn voorzet bij de 2e paal wordt goed ingeschoten door de andere invaller, Wijnand van Eek: 1-0. Vios krijgt nog 1 mogelijkheid. In de 64e minuut is het de beste speler aan Vios zijde de nr.9 die denkt te scoren met een mooie omhaal, maar deze inzet gaat net over. In de 70e minuut is de wedstrijd gespeeld, de nr.3 gaat in de fout en Jasper Mosterd kan simpel de 2-0 maken. Oene gaat door want men ziet dat Vios er helemaal doorheen zit. Maar eerst is er weer een nare overtreding van de nr.10: de bal is allang gespeeld maar hji haalt nog eens hard door. Hier was zeker een rode kaart op zijn plaats geweest. In de 83e minuut komt Oene op 3-0: een beste vrijetrap van de man van de wedstrijd Jasper Mosterd, de keeper laat het harde schot los en Youri Schuring schiet de rebound binnen. Zo scoort Oene haar 2e overwinning dit toernooi en wordt met 6 punten een mooie 2e plaats achter Owios behaald.

Het was een goed toernooi met een bij vlagen goed spelend Oene. Hiermee kan men vooruit voor de komende bekerwedstrijden. Speler van het toernooi werd de Oener doelman Wim Riphagen. Aanstaande zaterdag speelt Oene uit haar 1e bekerwedstrijd en dan speelt Oene wederom tegen Vios uit Vaassen. Kom de ploeg allemaal aanmoedigen, de wedstrijd begint om 14.30 uur in Vaassen. En dan gaan we zien of Oene de goede lijn kan doortrekken van het toernooi.