Oene gaat onderuit in de allerlaatste seconde.

Oene heeft in zijn eerste wedstrijd dit zijn seizoen thuis tegen Hatto Heim verloren in de allerlaatste seconde. Eindelijk naar een lange periode zonder competitievoetbal mochten we afgelopen zaterdag eindelijk weer om de punten spelen. En meteen thuis tegen een ploeg die de laatste jaren bovenin meedoet om de bovenste plaatsen. Na een aantal oefenwedstrijden en bekerwedstrijden met verschillende resultaten was Oene klaar voor de krachtmeting en Oene heeft deze goed doorstaan alleen na 96 minuten stonden we met lege handen en wel op een hele zure manier in allerlaatste seconden werd het 1-2 in de 95 minuten daarvoor waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Hatto Heim miste 2 spelers en Oene 3 en een niet geheel fitte Patrick Kamphuis een beetje ziek maar hij speelde op karakter toch nog 75 minuten mee. En de dan de wedstrijd, een wedstrijd met heel weinig kansen voor beide ploegen want beide ploegen hadden de verdediging gewoon goed staan vandaag. In de eerste 2 minuten 2 kleine plaagstootjes van Oene Stefan en Jasper schoten beide naast of over. In de 4e minuut de lastige nr 9 die goed wegdraait maar zijn schot gaat over. En dan uit het niets in de 6e minuut uit een corner kan de lange nr.3 helemaal vrij inkoppen en zo brengt hij Hatto Heim aan de leiding 0-1. De volgende 30 minuten speelt het voetbal voornamelijk zich af op het middenveld en met heel weinig kansen. Beide ploegen komen tot aan de 16 maar steeds is de laatste bal niet goed. En dan in de 36e minuut komt Oene er dan wel een keer goed doorheen, het is Jasper Mosterd aan de rechterkant die er op snelheid door is en goed terug legt op Jesse Teeuwen die daarna goed binnenschiet en de 1-1 maakt. En zo gaan beide ploegen rusten met een 1-1 tussenstand wat op dat moment ook terecht was. Na rust hetzelfde beeld Hatto Heim iets beter aan de bal en Oene die er daarna heel snel probeerde uit te komen. In de 65e minuut een schot van de nr. 7 van Hatto Heim zijn schot gaat gelukkig recht op Wim Riphagen af, en Oene dan in de 85e minuut een schiet kans voor invaller Mike van Bussel maar zijn schot was te zacht. En dan de laatste bal van de wedstrijd wederom een corner en helemaal vrij kan iemand zo maar inkoppen maar Wim Riphagen redt nog en de rebound ging volgens vele tegen de hand aan van de speler die scoorde maar de scheidsrechter zag dit niet en keurde de goal goed. En daar sta je dan je hebt als team alles gegeven en dan in laatste seconde verlies je deze pot. De koppies weer de goede kant op deze week want dan staat de lastige uitwedstrijd tegen Swift op het programma dit met 6-1 won van Zwolse Boys. Misschien is het geluk dan wel aan onze zijde want deze wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar.