Oene wint thuis van Hattem met 3-0

De eerste 3 punter is een feit voor Oene, en gezien de wedstrijd denk ik ook wel verdiend. Oene gaf heel weinig weg en benutte de kansen ditmaal wel en zo kan Oene terug zien op een geslaagde middag.
Oene wou Hattem vanaf de eerste minuut vol onder druk zetten omdat we wisten dat ze over een goed voetballende ploeg beschikte maar dat pakte geheel verkeerd uit de eerste 10 minuten en hierin had Oene ook achter kunnen komen.
De eerste 10 minuten waren veel te slap van Oene zijde elke keer een stap te laat en Oene kwam er dan ook niet aan te pas. Hattem speelde Oene bij vlagen even zoek, maar gaf ook niet heel veel weg steeds was het tot aan de 16 en dan was de laatste pass steeds net niet goed van Hattem. En uit het niets kregen ze eigenlijk een 100% kans, een lange bal van de keeper van Hattem gaat ineens over de verdediging van Oene heen en dwars door het centrum kan de nr. 10 zomaar doorlopen en omspeeld de keeper en schiet gelukkig voor Oene te zacht in en het is Patrick Kamphuis die net voor de lijn de bal nog kan wegwerken.
Oene komt er na 15 minuten beter in, de duels worden weer meer gewonnen en Hattem wordt eigenlijk niet meer gevaarlijk. In de 15e minuut het eerste schot van Jasper Mosterd vanaf randje 16 maar die is makkelijke prooi voor de keeper van Hattem. En dan in de 19e minuut komt Oene uit het niets op 1-0, het is Jim Schaap die gelooft in een diepe bal maar komt bij de cornervlag uit met 3 man voor zich, maar komt toch nog met een voorzet deze wordt slecht weggewerkt en het is Jasper Mosterd die bedankt zegt en hard raak schiet.
Oene krijgt veel meer kansen het is weer Jasper Mosterd die kan schieten maar zijn schot wordt van richting veranderd. En in de 24e minuut is het wel raak een goede lage voorzet van Nick en het is Jasper die goed voor zijn man komt en zo de 2-0 maakt bij de 1e paal. Hattem is rijp voor de slachtbank want Oene krijgt nog een aantal mogelijkheden. Het is de goed spelende Thomas Pannenkoek die goed met zijn hoofd verlengt op Mike van Zwolle die zomaar kan doorlopen kapt nog een tegenstander uit maar zijn inzet daarna is dan te slap. Vlak voor rust nog een mogelijkheid voor Hattem een indraaiende bal gaat langs iedereen en ook gelukkig voor Oene net naast de paal. En zo gaat Oene verdiend met een voorsprong rusten, behalve de eerste 10 minuten van de wedstrijd waarin Oene het moeilijk had bleef het daarna gemakkelijk overeind en gaf niet veel meer weg.
Na rust is het duel meteen beslist, het is Jordy Horstman die goed opkomt via de rechterkant en met een goede voorzet bedient hij Mike van Zwolle, Mike kopt de bal achterop de rug van een verdediger en de bal val voor de voeten van Jim Schaap en hij schiet de bal snoeihard binnen 3-0. In de 51e minuut komt Oene nog goed weg met een vrijetrap op de paal maar verder staat de verdediging van Oene als en huis en speelt het duel rustig uit. Hattem mag van Oene de bal hebben maar wordt helemaal niet gevaarlijk en in de tegenstoot was Oene misschien wel gevaarlijker. En zo heeft Oene de eerste 3 punter binnen en klimt mooi op de ranglijst. En dan volgende week uit naar DSV een ploeg die stug is en waar Oene wel sterk zal moeten starten en dan zijn er zeker kansen voor 3 punten om die weer mee te nemen naar Oene.