Zaterdag 20 januari kon Oene M015-1 kampioen worden bij EZC in Epe. EZC had één wedstrijd meer gespeeld en drie punten meer. Dus als Oene zou winnen kwamen ze gelijk te staan met het aantal punten, maar Oene had dan een hoger doelsaldo.

Daar ga je dan met een stel meiden, die hyper zijn van de zenuwen. Derk en ik hebben ze zoveel mogelijk moed in gepraat en gezegd dat ze gewoon moesten gaan voetballen zoals ze het hele seizoen deden. Bij het opkomen van het veld stonden er mensen van EZC met vuurstaven, hier moesten de meiden doorheen. Dat vonden wij erg leuk gedaan! En het scorebord was ook aan. Onze meiden kwamen niet aan het voetballen toe en EZC al evenmin, dus mooi voetbal hebben we niet gezien. Na een minuut of 25 kreeg EZC een vrije trap net buiten de zestien en die ging erin. Pff, dat is niet zo mooi maar ja we moeten verder. Tot de rust is er weinig gebeurd.

Na de rust hebben we Noa erin gezet. Nog voor Derk en ik terug waren op onze plek, scoorde Noa de 1-1. Oene kreeg weer een beetje grip op de wedstrijd en was vaker in de aanval, maar zonder resultaat. Maar 5 minuten voor tijd maakte Michelle B een prachtige goal van afstand, en de vreugde was groot! Carla Vijge moest nog rennen naar de auto, om de vlaggen van de supportersclub te halen. De supporters van Oene die in grote getale aanwezig waren, hebben Oene naar het einde gezongen. Geweldig mooi! Bedankt ouders en alle belangstellende voor de aanwezigheid en de aanmoedigingen.

Na de wedstrijd werd er in de kleedkamer taart gegeten, die gemaakt was door de zus van Marinda, erg lekker en heel gezellig! De meiden kwamen met de opmerking: ‘We vinden het heel leuk dat we kampioen zijn, maar nog leuker vinden we dat we zo’n gezellig team hebben!’ Terug in Oene werden we opgewacht door een haag van vlaggen en in de kantine was er kinderchampagne van de moeder van Michelle B en partypoppers waren er ook aanwezig. De meiden kregen patat van de vereniging en een beker. Hierbij wil ik Derk bedanken, voor zijn geweldige inzet tijdens de trainingen en wedstrijden. Het is altijd gezellig om met jou en de meiden op pad te gaan! Meiden ik ben trots op jullie!

Wilma Foks, leidster M015-1