Voetbalvereniging Oene is opgericht op 2 oktober 1947 en gehuisvest op sportpark De Hoge Kamp, aan de  Deventerweg 2. De prachtige accommodatie beschikt over alle benodigde faciliteiten: ruime kleedkamers, een prachtige kantine, vergaderruimtes en een grote tribune met circa 200 zit- en 100 staanplaatsen voor de supporters. Sinds 2014 beschikt de vereniging tevens over een kunstgrasveld en een 4x4 boardingveld.

Bij vv Oene kun je voetballen van 4 tot 88 jaar! De jongste spelers beginnen bij de minipups. Naarmate je ouder wordt, voetbal je achtereenvolgens bij de pupillen, junioren en daarna senioren. Vv Oene biedt oudere spelers de mogelijkheid om deel te nemen aan het 7x7 voetbal. Hierbij staat niet het presteren centraal, maar wel het op een recreatieve manier een potje voetballen met en tegen leeftijdsgenoten.

Vv Oene heeft een grote regionale aantrekkingskracht. Twee derde van haar leden is afkomstig uit de directe omgeving (met name Emst, Nijbroek, Welsum, Heerde en Epe). Met maar liefst zeven meisjes-/damesteams is de damesafdeling van vv Oene zelfs toonaangevend in de regio.

Voetbalvereniging Oene is een groeiende en financieel gezonde vereniging. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor de vereniging. Hierdoor blijft de contributie voor iedereen betaalbaar. Ook een grote groep sponsoren draagt haar financiële steentje bij. Naast de vele reclameborden langs het hoofdveld hebben alle 28 teams een shirtsponsor. Het tenue van vv Oene bestaat uit een rood/wit shirt, witte broek en witte kousen.

Naast de reguliere wedstrijden organiseert vv Oene nog vele andere activiteiten. Zoals darten, kaarten, party’s, jeugdkamp, jeugdvoetbaldag en vriendinnendag. En als gezellige afsluiting van het seizoen worden er een ouder-kindtoernooi en een familietoernooi gehouden.

Vv Oene, een bruisende vereniging voor jong en oud!

Missie vv Oene

Voetbalvereniging Oene is een zaterdagvereniging waarbij optimale prestaties met de selectieteams belangrijk zijn, zonder de recreatieve teams minder aandacht te geven. Behoud van de regionale aantrekkingskracht is cruciaal.
Vv Oene heeft ruime aandacht voor de jeugd, het clubgevoel, het plezier en de normen en waarden binnen de vereniging. Mede door een grote groep sponsoren en de belangeloze inzet van vele vrijwilligers is vv Oene een financieel gezonde vereniging met een uitstekende accommodatie.

Visie vv Oene

• Oene 1 blijft minimaal een stabiele 3e klasser, met een uitschieter naar de 2e Oene Vrouwen 1 wordt minimaal een stabiele 2e klasser.
  • Alle jeugdteams hebben een kwalitatief goede trainer en spelen op niveau. De betrokken­heid van de jeugdleden wordt gestimuleerd door het aanbieden van trainers- en scheidsrechters­cursussen en het organiseren van activiteiten.
  • Leden en vrijwilligers hebben respect voor elkaar en durven elkaar aan te spreken op ongewenst gedrag. De selectieteams hebben een voorbeeldfunctie voor de vereniging, zowel qua prestaties als teamgeest/betrokkenheid.
  • Het ledenaantal blijft minimaal op peil. De aanwas van jeugdige leden wordt gestimuleerd. Gezien de capaciteit van het sportpark is extreme groei niet wenselijk.
  • Zowel leden als (groot)ouders van jeugdleden doen vrijwilligerswerk voor de vereniging. Vele handen maken licht werk en vergroten de betrokkenheid bij de club.
  • De accommodatie is beter toegankelijk voor minder validen. Het sportpark is rookvrij. Het clubhuis is gemoderniseerd.

(Vastgesteld door het Algemeen Bestuur op 4 maart 2019)