Onderstaande informatie ontvingen wij van sportlink en willen wij graag aan jullie doorgeven.

Met vriendelijke groet, bestuur v.v. Oene

Handige tips voor Voetbal.nl en de KNVB Wedstrijdzaken
Het zijn spannende tijden. Dit weekend een vol bekerprogramma met de vuurdoop voor het mDWF (mobiel digitaal wedstrijdformulier). En dan ook nog de introductie van een nieuwe Voetbal.nl website en app. We zien een massale toestroom en krijgen veel vragen. Veel vragen maar vooral ook de antwoorden en tips delen we graag met jullie. En, toegegeven: het is veel tekst maar erg relevant!

Gebruik de juiste app
Belangrijk is dat de KNVB Wedstrijdzaken app alleen gebruikt hoeft te worden door mensen met een actieve rol bij het wedstrijdformulier. Voor de andere spelers, leden, ouders enzovoorts is de Voetbal.nl app en website veel interessanter.

Belangrijk: Spelers hebben KNVB Wedstrijdzaken NIET nodig om hun spelerspas te kunnen tonen. De pas is digitaal beschikbaar voor de scheidsrechters.

Foto op Voetbal.nl
Wat je er ook van vindt, het is een feit dat de foto in Voetbal.nl ook de foto op je spelerspas is. Tot 31 oktober kun je zelf de foto aanpassen. Jouw foto in de voetbal.nl app en KNVB wedstrijdzaken app is ook de foto op jouw digitale spelerspas! Een vakantiekiekje of foto samen met je bff is leuk, maar voldoet dus meestal niet.

Het hoeft niet een officiële pasfoto te zijn. Belangrijk is dat in alle redelijkheid verwacht kan worden dat de scheidsrechter het een goedgelijkende foto vindt. Zorg dus voor voldoende contrast. En geen gezichten van te grote afstand.

Ouders en kinderen
Ook veel gehoord. Hoe ga je om met je account als je kinderen hebt. Welk mailadres gebruik je dan? Eigenlijk eenvoudig.

Vaak hebben kinderen geen eigen mailadres en in Sportlink staat het adres van de ouders. Als ouders een account aanmaken kunnen ze bij het inloggen kiezen namens welke speler ze inloggen. Vervolgens komt de opmerking dat ‘switchen’ niet handig is.

Ons advies is gewoon een eigen account te maken en via Favorieten de kinderen te volgen. Zo hou je snel overzicht op programma, uitslagen en standen. Ook handig als kinderen straks wél een eigen mailadres krijgen.

Los daarvan onderzoeken we of het niet makkelijker kan. Door bijvoorbeeld een soort ‘familie’ account creëren.

Ondersteuning Voetbal.nl
We zien gelukkig dat de app massaal gedownload en gebruikt wordt. Daar zijn we heel blij mee. Echter, een aantal mensen heeft wat moeite met inloggen en registreren. En dat is vervelend.

Gelukkig kunnen veel vragen zelf opgelost worden met de FAQ. Maar er blijven genoeg vragen over. We verwerken momenteel honderden vragen per dag. Helaas duurt het soms wat langer dan wij willen en vooral langer dan de vragensteller wenst.

Wij werken keihard door en hopen op jullie begrip.

Met vriendelijke groet, Sportlink