Het bestuur van vv Oene heet alle aanwezigen van harte welkom op sportpark De Hoge Kamp voor de (gemeentelijke) derby tussen Oene en VIOS Vaassen. Een speciaal woord van welkom gaat uit naar het bestuur, spelers, trainer(s), begeleiding en supporters van onze gasten uit Vaassen. Ook heten wij de scheidsrechter van vanmiddag, de heer Van Beek uit Ermelo, van harte welkom.

Een regelrechte derby staat er vandaag op het programma. Het verleden heeft uitgewezen dat de wedstrijden tussen Oene en VIOS vaak bol staan van spanning, doelpunten en sensatie. In oktober jl. kwamen beide ploegen elkaar sinds jaren in competitieverband weer tegen. In Vaassen begon Oene destijds sterk aan de wedstrijd wat resulteerde in een 0-2 voorsprong maar VIOS zette dit in de 2e helft recht en werd het 2-2. De laatste keer dat de ploegen elkaar in Oene ontmoetten, was in het seizoen 2011/2012. Beide wedstrijden dat seizoen werden door de Vaassenaren met dezelfde grote cijfers (4-0) gewonnen. VIOS werd dat seizoen ook kampioen en Oene degradeerde. De laatste keer dat Oene in competitieverband van VIOS won, is toch een tijdje geleden. Dat was 16 jaar geleden en werd het 1-0. De laatste statistieken zijn dus bepaald niet in het voordeel van de Oenenaren. Al kan er misschien wel moed geput worden uit de bekerwedstrijd in 2017 welke door Oene met 1-3 werd gewonnen.

Laten we terug gaan naar het heden. VIOS staat op een keurige 3e plaats maar heeft toch al 10 punten achterstand op koploper Hatto Heim. Vorige week werd een 1-0 overwinning geboekt op Swift’64. Vandaag is winst voor VIOS noodzakelijk om nog zicht te houden op het kampioenschap. Ook al met de wetenschap dat de nummers 1 en 2 vanmiddag al tegen elkaar speelden. Oene boekte 2 goede overwinningen op rij waardoor de ploeg op dit moment op een ‘veilige’ 11e plaats is beland. Om nog meer afstand te nemen van de onderste regionen zullen vandaag de 3 punten behaald moeten worden. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een leuke en spannende derby.

Het bestuur van vv Oene wenst  iedereen een prettige, goede en vooral sportieve wedstrijd toe.