Het bestuur van vv Oene heet de aanwezigen van harte welkom op sportpark De Hoge Kamp voor de wedstrijd tussen Oene 1 en Swift’64 1. Een speciaal woord van welkom gaat uit naar het bestuur, spelers, trainer(s), begeleiding en supporters van onze gasten uit Swifterbant. Tevens heten wij de scheidsrechter van vanmiddag, de heer Maat uit Harderwijk, van harte welkom.

Afgelopen maandag 2 oktober bestond de vereniging precies 70 jaar. En om op juist die dag op een 2e plaats (in de 3e klasse) te staan, is natuurlijk mooi meegenomen. Dit is namelijk niet heel vaak voorgekomen.Vorige week werd een ruime 3-0 overwinning geboekt op ESC. Misschien een beetje geflatteerd maar wel 3 punten ‘in the pocket’. Onze tegenstander van vandaag haalde vorige week ook de 3 punten binnen. VEVO werd in Swifterbant en volgens De Stentor dynamisch  met 4-1 verslagen.

In de 70- jarige Oene-historie zijn de Oenenaren Swift’64 niet heel vaak tegen gekomen. De laatste 3 seizoenen dat dit wel het geval was, was dat ook niet echt een succes. Juist in die seizoenen degradeerde Oene  naar de 4e klasse (2004/2005, 2006/2007 en 2011/2012).

In die 4e klasse werd Swift’64 vorig seizoen glansrijk kampioen. Met maar 2 nederlagen en 24 overwinningen (en een doelsaldo van +92) eindigde de ploeg met een straatlengte voorsprong op de andere 2 promovendi in die klasse, Reaal Dronten en Zwolsche Boys. De ploeg blijkt erg veel scorend vermogen in huis te hebben. Een taak voor de Oener verdediging om dit vandaag te voorkomen. Een moeilijke taak maar de afgelopen twee competitiewedstrijden is dit immers ook gelukt. Sinds het seizoen 1996/1997 is het niet meer voorgekomen dat het eerste elftal het seizoen startte met 0 tegendoelpunten in de eerste twee wedstrijden. Dus 3x achter elkaar zou waarschijnlijk zeker een Oener-record zijn en in dat geval ook minimaal een punt op leveren.

Het bestuur van vv Oene wenst  iedereen een prettige, goede en vooral sportieve wedstrijd toe.