Het bestuur van vv Oene heet alle aanwezigen van harte welkom op sportpark De Hoge Kamp voor de wedstrijd tussen Oene 1 en SV Zalk 1. Een speciaal woord van welkom gaat uit naar het bestuur, spelers, trainer(s), begeleiding en supporters van onze gasten uit Zalk. Tevens heten wij de scheidsrechter van vanmiddag, de heer Jansen uit Apeldoorn, van harte welkom.

Vandaag komt promovendus SV Zalk op bezoek. De kampioen van de 4e klasse is het seizoen begonnen met twee gelijke spelen. Vorige week werd er thuis gelijk gespeeld tegen Hulshorst (1-1) en een week eerder werd het ook (knap) 1-1 bij BAS. In het seizoen 2000/2001 speelde Zalk voor het laatst in de 3e klasse. Na twee seizoenen in de 3e klasse degradeerde de ploeg in dat seizoen en verbleef het sindsdien in de 4e klasse. In die twee seizoenen zat de ploeg ook bij Oene in de competitie en verloor het de wedstrijden in Oene niet. In het ‘degradatie’seizoen won het zelfs met 1-4. Het seizoen ervoor werd het 2-2. De beide thuiswedstrijden werden wel verloren. Vorig seizoen scoorde Zalk bijna 100 doelpunten. Het bleef op 98 steken. Wat op valt, is dat de ploeg de afgelopen jaren enorm veel doelpunten heeft gemaakt.

Oene is op dit moment, op doelsaldo, de trotse koploper. In de Eper voetbalkrant werd ook duidelijk uitgesproken om dit seizoen voor het kampioenschap te gaan. Om dat te realiseren zijn de eerste 6 punten binnen. Na de 2-0 thuisoverwinning op Hatto Heim werd vorige week een 2-4 overwinning geboekt bij CSV’28. Het spel is nog niet altijd goed geweest in deze beide wedstrijden maar de punten zijn wel binnen gehaald. Als de ploeg bovenin mee wil blijven doen, zullen er vandaag punten gehaald moeten worden. Maar het verleden heeft, zoals al aangegeven, altijd bewezen dat dit altijd erg moeilijk is tegen Zalk.

Namens het bestuur van vv Oene wensen wij iedereen een prettige, goede en sportieve middag toe.