Oene heeft de eerste bekerwinst binnen.Na een goede wedstrijd werd Dieze West uiteindelijk verslagen met 1-5. Dieze West een totaal onbekende ploeg voor Oene, een aantal jaren geleden speelde deze ploeg nog 1e klas of hoofdklasse. Dat de ploeg over technische spelers beschikte, wisten we wel en dat was ook wel zo. Een aantal voetballers, vooral de laatste man en de 2 buitenspelers, waren zeer goed deze middag, maar Oene gaf eigenlijk helemaal niet zoveel weg.
Oene starte goed aan de wedstrijd. In de 3e minuut een aanval over rechts, de voorzet die volgt kan net niet worden binnengetikt door Jasper Mosterd. Een aantal minuten later is het Mike van Zwolle met een goede actie, hij schiet te snel en de keeper kan redding brengen. In de 12e minuut een goede actie van de linksbuiten van Dieze West, hij pikt de bal op het middenveld op, passeert zomaar 5 man, maar schiet gelukkig naast. In de 15e minuut is het dan wel raak raak voor Oene, een mooie bal van Jasper Mosterd op Stefan Kruitbosch en hij rondt goed af bij de 2e paal. Oene is daarna een aantal minuten slordig en bij balverlies voorin ligt ineens alles open achterin, maar gelukkig brengt Wim Riphagen redding. Oene begint daarna steeds beter te voetballen en krijgt een aantal mogelijkheden, maar speelt het soms slecht uit. Er ligt zoveel ruimte voorin omdat Dieze West niet meer verdedigt na balverlies en ook omdat een aantal spelers elkaar alleen maar aan het uitschelden is. Maar Oene profiteert hier niet van want als je het een paar keer rustig uitspeelt en elkaar de kans gunt dan hadden er zomaar een paar doelpunten kunnen vallen. En dan in de 42e minuut is het 0-2. Een perfecte bal van Jasper Mosterd op Nick die er dan door is aan de rechterkant en de bal goed breed legt op Wijnand van Eek die dan simpel de 0-2 kan binnen tikken. Dieze West krijgt nog 1 beste kans voor rust maar weer pakt Wim Riphagen deze bal en zo gaat Oene rusten met 0-2.
Na rust hetzelfde spelbeeld: Oene speelt een goede 2e helft en Dieze West speelt ook aardig mee. Meteen na rust een grote kans voor Oene, Nick is erdoor aan de rechterkant, speelt Wijnand van Eek in, deze moet simpel de bal terugleggen maar gaat voor zijn eigen actie en maakt daarbij hands en zo gaat deze grote kans verloren. Meteen daarna was het duidelijk buitenspel voor Dieze West maar de scheidsrechter laat doorspelen en het wordt dan ook 1-2. Oene is het heel even kwijt, maar in de 58e minuut is de wedstrijd gespeeld. Een goede actie van Nick, hij omspeelt zijn tegenstander en schiet hard raak 1-3. De wedstrijd is daarna iets minder, mede doordat Dieze West steeds zit te mopperen op de scheidsrechter en op de elkaar. De beste man aan Oene, Jessie, had gewoon de spits helemaal onder controle deze middag en de scheidsrechter gaf de spits dan ook terecht geel. Oene speelde de wedstrijd daarna rustig uit en scoorde nog 2x, in de 80e minuut maakt Benjan Smit de 1-4 en in de laatste minuut scoord ook Jim Schaap nog zijn doelpuntje.
We hebben vandaag weer veel goede dingen gezien in het veld, en met name Jessie die het weer uitstekend deed en de rest van de ploeg haalde ook allemaal een ruime voldoende.