Oene heeft tegen ZAC uit een punt meegenomen. Na 90 minuten stond er een 0-0 eindstand op het scorebord. Op een zeer slecht veld was goed combinatievoetbal eigenlijk niet mogelijk. En dat zag je ook aan de thuisploeg, elke bal werd lang gespeeld, waarna ze probeerde de 2e bal op te pikken. Oene was de eerste helft veel beter aan de bal en won ook veel duels, zodat bijna elke 2e bal voor Oene was. En Oene probeerde wel waar het mogelijk was er voetballend uit te komen. ZAC had de grootste moeite met de voorwaartsen van Oene. Steeds waren de aanvallers een fractie van een seconde sneller dan de verdedigers van ZAC.

Meteen vanaf de aftrap onderschept Oene de bal. Yve Hilberink kan vrij schieten vanaf 20 meter maar zijn inzet gaat recht in de handen van de doelman. In de 4e minuut krijgt Wijnand van Eek een goede kopkans die goed door de keeper gepakt wordt. In de 15e minuut kopt de nr. 9 van ZAC over. In de 37e minuut komt een kopbal van Yve via de onderkant van de lat weer het veld in. Een aantal mensen die precies op 1 lijn stonden, zeiden dat ie over de lijn was, maar de zeer goed leidende scheidsrechter kon dit nooit goed zien. Dus zo blijft het 0-0. ZAC krijgt vlak voor rust nog een kleine kans.  Een indraaiende bal wordt goed verlengd en gelukkig kan Wim Riphagen deze bal simpel pakken.

Na rust een beter ZAC en een iets minder Oene. In de 50e minuut is er een mooie aanval via Yve Hilberink, maar zijn voorzet wordt verkeerd ingeschat door de spitsen van Oene. Meteen de aanval erop komt Oene wel heel goed weg, is het rood voor de keeper of niet. De scheidsrechter oordeelt van niet, maar Wim zei na afloop dat hij de bal met zijn hand tegenhield buiten de 16 meter, in plaats van met zijn hoofd. Het spel golft aardig op en neer en Yve hilberink is een plaag voor de achterhoede van ZAC. Eerst kan hij nog gestopt worden door een overtreding, maar daarna is ie er wel door. Zijn voorzet wordt overgekopt door Jasper Mosterd. In de 70e minuut krijgt ZAC een grote kans. De buitenspelval klopt niet helemaal bij Oene en de spits van ZAC is erdoor. De Oener verdediging kan alsnog ingrijpen omdat de spits te lang wacht. Daarna krijgt Jesse Teeuwen een beste vrijetrap die goed wordt gepakt door de keeper van ZAC. In de 82e minuut kan de nr.3 zomaar doorlopen dwars door het midden, maar Wim verkleint zijn doel goed waardoor de nr.3 niet meer weet wat ie moet doen. Een simpele bal breed was de 1-0 geweest maar hij probeert het zelf en de inzet hobbelt in het zijnet. In blessuretijd kunnen beide ploegen nog scoren. Eerst krijgt Oene een 100% kans. Jasper Mosterd onderschept een bal bij de opbouw van ZAC, speelt daarna 3 man uit en kan op 11 meter vrij aanleggen, maar zijn schot gaat rakelings over. En uit de laatste cornerbal  van ZAC kopt een speler goed binnen, maar Patrick Kers staat goed bij de 2e paal en haalt de bal van de lijn.

Na 90 minuten staat er een terechte uitslag op het scorebord, beide ploegen hadden de mogelijkheden om te scoren. Oene was de 1e helft beter en ZAC de 2e helft en zo speelde Oene voor de 9e keer dit seizoen gelijk. Volgende week is de uitwedstrijd tegen ESC uit Elburg. Deze ploeg staat op de 1e plek en Oene 4e.  met een verschil van 6 punten. Wil Oene de competitie heel spannend maken, dan zal er een goed resultaat behaald moeten worden. Gezien de thuiswedstrijd is dit niet een onmogelijke taak , want toen werd er gewonnen met 3-0. Dus kom de ploeg massaal steunen zodat Oene bij een overwinning Oene weer helemaal meedoet voor het kampioenschap van de 3e klasse. Het zal een mooie voetbalmiddag worden met heel warm weer, dus pak de fiets en waag het ritje naar Elburg.