Als je zoveel kansen onbenut laat en de tegenstander scoort wel op de juiste momenten, dan sta je na 90 minuten weer met lege handen. Na afloop in de bestuurskamer krijg je de complimenten over het spel en dat Oene veel te laag staat op de ranglijst maar daar koop je niets voor. Oene zal iets moeten verzinnen de komende twee wedstrijden om doelpunten te gaan maken en dan komt het factor geluk ook wel weer de Oener kant op.

Zwolse Boys (de nummer 2) is een goed voetballende ploeg waar Oene de laatste jaren altijd goed tegen speelde en ook de nodige punten tegen heeft gehaald. In de 5e minuut krijgt Jim Schaap een 100% kans, hij krijgt een bal aangespeeld in de 16 na een goede actie van Mike van Zwolle aan de linkerkant. Jim kan vrij aannemen in de 16 maar heeft daarna nog een aanname nodg zodat zijn schot nog net kan worden geblokt. Meteen aan de andere kant gaat ie op de stip, een lichte overtreding van Patrick Kamphuis op de spits van Zwolse Boys, die gaat gemakkelijke en slim naar de grond en een penalty is een feit. Die wordt daarna simpel binnengeschoten: 0-1. Oene is even van slag en komt in de 10e minuut goed weg, randje buitenspel en de rechtsbuiten is erdoor maar hij schiet gelukkig voorlangs. Na 20 minuten komt Oene weer beter in de wedstrijd. Tot 2x toe krijgt Mike van Zwolle een kans. Eerst schiet hij na een mooie aanval tegen de keeper, iets later kopt hij na een aanval rakelings over. In de 41e minuut nog een beste bal van Stefan Kruitbosch op Jim Schaap, maar die komt net iets te laat om echt heel gevaarlijk te worden. Oene speelde de 1e helft goed mee met Zwolse Boys en had eigenlijk wel een doelpunt verdiend.

Na rust is het al snel 0-2, Oene let even niet op aan de linkerkant en Zwolse Boys is er door. De linksbuiten geeft daarna voor, bij de 2e paal staat iemand helemaal vrij die simpel de bal kan binnenlopen. Oene gaat daarna steeds beter spelen en drukt Zwolse Boys helemaal terug. De ploeg krijgt echt kans op kans, een kopbal net over, een kopbal wordt uit de kruising gekopt, Mike van Zwolle alleen op de keeper af en zijn stiftje raakt de keeper nog net aan. Jim Schaap krijgt nog 2 goede mogelijkheden. Schoten die nog net worden geblokt. En dan in de 95e minuut gaat de bal er via een snelle counter binnenkant paal wel in bij Oene en dat was een beetje het verhaal. Zwolse Boys maakt ze wel en Oene vergeet een paar keer de trekker over te halen.

Ik denk dat de supporters van beide ploegen een leuke wedstrijd hebben gezien met 2 aanvallende ploegen. Maar het moet een keer goed gaan vallen voor Oene de komende 2 wedstrijden voor de winterstop. Eerst uit tegen BAS, Oene werd daar vorig seizoen overklast en dat mag nu niet gebeuren. De ploeg zal er vanaf het begin moeten staan en dan is het te hopen dat de kansen er nu wel een keer ingaan, dus kom de ploeg steunen in deze belangrijke laatste uitwedstrijd van 2019. Weet Oene hier de 3 punten mee te nemen dan kan men zomaar een paar plaatsen stijgen op de ranglijst.