Oene heeft haar 1e thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen met 3-0 van ESC uit Elburg. Het was echter geen gemakkelijke overwinning. Met 2 ploegen die vol druk vooruit zetten, gebeurde er voor beide doelen genoeg voor het publiek om van te genieten. De kansenverhouding was denk ik gelijk, maar Oene scoorde op de belangrijke momenten wel.

In de 4e minuut is het eerste wapenfeit van ESC: een schot van de nr.11 wordt goed gepakt door Wim Riphagen. In de 9e minuut neemt Paul van Bussel een vrije trap aan de linkerkant van het veld vanaf zo’n 40 meter. De indraaiende bal wordt door iedereen gemist en de doelman van ESC heeft heel veel geluk dat deze bal rakelings naast gaat. Het spel golft op en neer het eerste half uur en beide ploegen maken er een leuke pot voetbal van. In de 21e minuut volgt een mooie aanval over de linkerkant met een beste voorzet van Jasper Mosterd. Bij de 1e paal komt Jim Schaap een teenlengte tekort voor de 1-0. In de 33e minuut neemt Paul van Bussel opnieuw een geweldige vrije trap, maar de keeper van ESC houdt hem op een aparte manier wonderbaarlijk uit zijn doel. Oene is in deze fase van de wedstrijd de iets beter ploeg en kan in de 39e minuut alleen op de doelman van ESC af, na balverlies achterin van ESC. Maar helaas kan Jesse het niet koelbloedig afmaken want zijn inzet gaat rakelings naast. De laatste 5 minuten zijn weer voor ESC. Eerst is het een bal op de paal na een mooie aanval via de rechterkant. En vlak voor rust in de 44e minuut komt Oene heel goed weg; een voorzet wordt goed teruggekopt bij de 2e paal maar de speler van Elburg schiet hem tegen de lat. Zo gaan beide ploegen rusten met een 0-0 stand.

Na rust is hetzelfde spelbeeld te zien met 2 ploegen die willen voetballen en weer vol op de aanval gaan. Wiljan van Hell zorgt in de 48e minuut bijna voor de 1-0, zijn inzet wordt nog net tot corner verwerkt door de keeper van ESC. Maar in de 50e minuut is het wel raak voor Oene. Jim Schaap speelt zich knap vrij, zijn schot wordt van richting veranderd en de keeper kan nog net redding brengen. Maar de rebound is voor Wijnand van Eek die daarna beheerst scoort. Meteen vanaf de aftrap is het al bijna 1-1: een mooie aanval over rechts van ESC, een beste voorzet, de spits van Elburg komt goed voor zijn man maar schiet de bal op de paal. In de 60e minuut gaat een beste vrije trap van Jesse Teeuwen rakelings over. In de 65e minuut komt Oene  heel goed weg, een handsbal van Patrick Kamphuis in de 16 meter wordt niet gezien door de scheidsrechter en hij laat gewoon doorspelen. In de 78e minuut is de wedstrijd gespeeld:  een beste voorzet van Mike van Bussel wordt door Jim Schaap goed binnengekopt bij de 1e paal. De grensrechter ziet er buitenspel in, maar de scheidsrechter heeft heel goed gezien dat op het moment van spelen Mike geen buitenspel stond. Want in het midden stonden 2 verdedigers van Elburg. ESC probeert het de laatste 10 minuten nog wel, maar slaagt er niet meer in om gevaarlijk te worden. En Oene speelt het heel goed uit. In de 90e minuut gaat Youri Schuring alleen op de keeper af maar hij schiet tegen de doelman aan. In de 93e minuut is het wel raak. Via een scherpe counter komt Youri Schuring vrij voor de doelman en nu scoort hij wel.

Het was een boeiende pot voetbal deze middag met Oene als winnaar. De complimenten aan de hele ploeg: waar er vorig seizoen vaak werd verloren in dit soort wedstrijden, heeft men als ploeg de overwinning binnengehaald. Volgende week volgt weer een thuiswedstrijd tegen Swift, een ploeg waar Oene het niet gemakkelijk cadeau van zal krijgen volgens de trainer van ESC. Maar Oene zal weer gaan proberen om de 3 punten in Oene te houden.

Opstelling: Wim Riphagen-Berthold Gerrits-Paul van Bussel-Patrick Kamphuis-Patrick Kers-Wiljan van Hell-Benjan Smit-Jesse Teeuwen-Jasper Mosterd (50e Youri Schuring)-Wijnand van Eek (75e Mike van Bussel) Jim Schaap