Het was lang geleden dat Oene de 3 punten uit Doornspijk had meegenomen en gelukkig gebeurde dat vandaag wel. En het was ook nodig voor Oene. Wil het mee blijven doen voor een plek in de nacompetitie, dan moest er vandaag wel gewonnen worden. Met een handvol afwezigen startte Oene vandaag in een wat andere opstelling. De complimenten gaan dan ook uit naar de vervangers, want ze speelden allemaal een uitstekende wedstrijd. De man van de wedstrijd was deze middag Ernst Rombout. Ondanks dat hij niet vaak speelt in het 1e, zette hij het elftal uitstekend neer en speelde hij zelfs een puike wedstrijd.

En dan de wedstrijd, goed voetbal op dit veld kan haast bijna niet dus kreeg de uitstekend leidende scheidsrechter een beetje pijn in zijn nek van de vele lange ballen. DSV speelde bijna alles lang op hun kopsterke nr.12, maar die werd eigenlijk helemaal niet gevaarlijk. Oene probeerde nog wel een beetje te voetballen en kwam er af en toe ook wel goed uit. In de 7e minuut het eerst schot op goal van DSV, maar hier had Wim totaal geen probleem mee. Meteen de aanval erop komt Oene er snel uit via Jim Schaap, maar de daaropvolgende inzet van Jasper Mosterd is veel te slap om het de keeper moeilijk te maken. Oene heeft de wedstrijd de eerste helft goed onder controle, de verdediging geeft niet veel weg. In de 20e minuut krijgt Oene een vrije trap op 25 meter van de goal. Stefan Kruitbosch neemt deze goed, want de keeper heeft er veel moeite mee. In de 23e minuut krijgt Oene uit een corner 2 grote kansen, eerst schiet Jim Schaap van 8 meter te slap in. En Jesse Teeuwen schiet de rebound over. In de 32e minuut krijgt DSV de eerste echte kans. Een schot van 16 meter gaat gelukkig voor Oene recht op de keeper af. Bijna komt Oene in de 45e minuut op voorsprong: Stefan Kruitbosch verlengt een voorzet op de 5 meter, maar de keeper ranselt de bal uit de bovenhoek.

Na rust hetzelfde spelbeeld, veel lange ballen van de thuisploeg en Oene die tot de 75e minuut bijna niets weggeeft. Het duurt tot de 65e minuut voor het eerste echte gevaar komt: Jasper Mosterd kan na een snelle uitbraak vrij aanleggen op de 16 meter, maar zijn inzet gaat net naast. Het is de 2e helft een typische 0-0 wedstrijd en dan zeggen ze vaak: wie het eerst scoort gaat deze pot winnen. En dat gebeurde dan ook. Oene komt op 0-1 door een kopbal vanuit een corner van de ingevallen A-Speler Mike van Zwolle. DSV gaat vanaf dat moment alles of niets spelen en brengt nog een lange spits in. DSV pompt er werkelijk alles in en wacht dan op de afvallende bal. Maar het is Oene dat meteen nog een kansje krijgt via de snelle Jim Schaap die er goed langs komt aan de linkerkant. Zijn voorzet is net iets te scherp voor de inkomende Jasper Mosterd. En dan krijgt DSV ineens 2 grote kansen binnen 2 minuten. Eerst krijgt DSV een vrije trap net buiten de 16 meter, maar Wim Riphagen voorkomt met een wereldredding de 1-1. Weer een minuut later heeft Oene het geluk aan zijn zijde. De doelman komt te laat bij een hoge bal en de nr.12 is er net iets eerder bij met zijn hoofd. Gelukkig voor Oene hobbelt de bal tegen de paal en blijft het 0-1. Oene houdt daarna nog 5 minuten stand tot de scheidsrechter affluit.

Oene pakt op karakter de 3 punten mee uit Doornspijk.  De ploeg heeft het gewoon goed gedaan deze middag. En sommige uitslagen waren deze middag gunstig voor Oene, zodat Oene gewoon weer meedoet voor de nacompetitie. Nu volgende week thuis tegen VSW.  Daar heeft Oene nog wat tegen recht te zetten: uit verloor men met 3-1 maar heeft daar de 3 punten gewoon weggegeven, de 1e helft had Oene daar al voor moeten staan met 0-3. Dus Oene zal net zoals afgelopen zaterdag 100% geconcentreerd moeten zijn en dan de kansen wel gaan afmaken en dan zien we na 16.15 uur wel waar Oene dan weer staat op de ranglijst. Dus kom de ploeg massaal steunen want het lijkt een mooie zonnige dag te worden en dan is het aan de spelers om het publiek dan te gaan vermaken.