Het bestuur van vv Oene heet alle aanwezigen van harte welkom op sportpark De Hoge Kamp voor de wedstrijd tussen Oene 1 en Reaal Dronten 1. Een speciaal woord van welkom gaat uit naar het bestuur, spelers, trainer(s), begeleiding en supporters van onze gasten uit Dronten. Ook de scheidsrechter van vandaag, de heer Jansen uit Apeldoorn, heten wij natuurlijk van harte welkom.

Het is erg spannend in de kop van de ranglijst van de 3e klasse C. Het puntenverschil tussen de eerste 9 clubs is onderling (erg) klein. Een paar wedstrijden achter elkaar winnen en je staat bovenin, zie ESC. Maar andersom geldt dit natuurlijk ook. Vorige week leden de rood-witte Oenenaren pas hun 2e nederlaag. In de uitwedstrijd bij DSV’61 in Doornspijk, waar in het seizoen 1983/1984 voor de laatste keer gewonnen werd, werd een 2-1 nederlaag geleden. Volgens onze trainer was het van Oener zijde de slechtste wedstrijd van het seizoen.

Maar de wedstrijd in Dronten tegen de tegenstander van vandaag was ook niet best. Er werd toen wel met 2-3 gewonnen maar dit ging met heel veel moeite en misschien wat geluk. De tegenstander van vandaag promoveerde vorig seizoen vanuit de 4e klasse waar zij, na de overstap naar het zaterdagvoetbal in 2013, bivakkeerden. Tot op heden verloopt het nog niet naar wens bij de Drontenaren. Er werden nog maar 2 punten gehaald. Deze werden wel in de laatste 5 wedstrijden gehaald. Er werd een puntje afgesnoept thuis van Olympia’28 en bij DSV’61. Maar om bij Rouveen en VEVO in de buurt te blijven, dus om van die laatste plaats te komen en rechtstreekse degradatie te ontlopen, zal er wel een keer 3 punten bijgeschreven moeten worden. Oene is het op papier gezien verplicht om vandaag 3 punten bij te schrijven en daardoor aansluiting met de top te houden. Maar in het verleden is het vaak bewezen (zie o.a. ook de wedstrijd in Dronten) dat de rood-witten het moeilijk(st) hebben tegen de onderste ploegen.

Het bestuur van vv Oene wenst  iedereen een prettige, goede en vooral sportieve wedstrijd toe.