Het bestuur van vv Oene heet alle aanwezigen van harte welkom op sportpark De Hoge Kamp voor de wedstrijd tussen Oene en D.S.V.’61. Deze wedstrijd stond de afgelopen maanden al een paar keer eerder op het programma maar ging door diverse omstandigheden niet door. Een speciaal woord van welkom gaat uit naar het bestuur, spelers, trainer(s), begeleiding en supporters van onze gasten uit Doornspijk. De wedstrijd staat vandaag onder leiding van scheidsrechter Van Koolwijk uit Angeren. Wij wensen hem natuurlijk ook van harte welkom.

Vandaag komt er een tegenstander op bezoek die dit seizoen tot aan februari in uitwedstrijden ongeslagen was. Op 1 februari ging het voor de Doornspijkers voor de eerste keer ‘mis’ in een uitwedstrijd. Bij koploper Hatto Heim werd, in de 89e minuut, met 1-0 verloren. Twee weken later werd er een ruimere nederlaag geleden bij nummer 2 VIOS (3-0). Tussen deze twee wedstrijden door werd er in Doornspijk met 2-0 van H.T.C. gewonnen. En dat was frappant de eerst thuiszege van dit seizoen. Oene speelde de afgelopen twee (competitie)wedstrijden tegen de nummers 1 en 2. Bij koploper Hatto Heim werd twee weken geleden knap een 2-2 gelijkspel behaald en een week eerder tegen VIOS ging de ploeg met 0-2 onderuit. Vorige week werd in de beker met 0-5 verloren van 1e klasser DOS Kampen.

De thuiswedstrijden tegen D.S.V.’61 eindigden de afgelopen seizoenen in alle mogelijke resultaten. Vorig seizoen werd het een gelijkspel (1-1). Het seizoen daarvoor werd het, in de laatste wedstrijd van het seizoen, een spectaculaire 6-4 voor de Oenenaren. In het seizoen 2016/2017 won D.S.V.’61 met 1-3 en dat was juist in een periode dat Oene in vorm was (en ook de periode won).

Beide ploegen zullen vandaag vol voor de drie punten gaan. Oene wil z.s.m. de onderste regionen verlaten want bij een eventuele zege stijgt de ploeg naar plaats 10. D.S.V.’61 zal bij winst één plaatsje stijgen en zal dan meer afstand  nemen van de onderste regionen waar ze niet in terecht willen komen.

Het bestuur van vv Oene wenst  iedereen een prettige, goede en vooral sportieve wedstrijd toe.