Vandaag stond dan de inhaalwedstrijd op programma tegen DSV, een duel dat al 3 keer eerder afgelast was om diverse redenen. Oene miste vandaag maar liefst 9 spelers door blessures en omdat een aantal spelers al een weekend weg had geboekt omdat het eigenlijk ons vrije weekend was. Maar Oene kon er gelukkig wel 11 op het wedstrijdformulier zetten, met aanvulling van spelers van het 2e, JO19-1 en de teruggekeerde Yve Hilbrink.

En dan de wedstrijd. Eigenlijk is het geen wedstrijd geworden door het slechte weer en harde wind deze middag. En eigenlijk waren de vele toeschouwers hier de dupe van. De eerste helft heeft DSV met de wind mee meer balbezit, maar doet daar niet zoveel mee, want iedere dieptebal is veel te hard door de wind. Oene krijgt 1 klein kansje in de 7e minuut: Mike van Zwolle speelt 2 man goed uit maar de 3e is er 1 teveel. In de 37e minuut volgt het eerste echte schot op goal van DSV maar hier heeft Wim geen moeite mee. Vlak voor rust komt Stefan Kruitbosch hard tegen het hoofd van een DSV speler. Hij breekt zijn neus en moet onder het bloed van het veld af. Vanaf deze kant een goed herstel, Stefan. Een paar minuten voor rust komt er een stortvloed van regen en harde wind over het sportpark heen, waardoor voetbal helemaal onmogelijk is.

Na rust denkt iedereen dat Oene met de wind mee het verschil wel zal gaan maken, maar de wind zwakt af en DSV krijgt de beste kansen. Maar eerst in de 47e minuut nog het eerste schot van Oene, Jasper Mosterd schiet uit de 2e lijn hard over. In de 59e minuut neemt de ingevallen Yve een corner. Jessy staat helemaal vrij op de 5 meter maar zijn kopbal gaat rakelings naast. DSV komt er steeds gevaarlijker uit. In de 65e minuut heeft DSV een goede aanval via de goed ingevallen nr.14. Zijn voorzet komt voor de goal en iedereen denkt dat de spits hem zo kan binnen lopen, maar gelukkig glijdt ie naar de bal en de inzet belandt heel rustig bij Wim in de handen. In de 69e minuut is het wel raak, via een counter aan de rechterkant komt de nr.14 de 16 binnen. Andy Kers komt veel te onbenullig in, in plaats van rustig in te stappen maait ie beide benen van de rechtsbuiten onderuit. De scheids kan niet anders dan de bal op de stip te leggen en deze wordt ook goed binnengeschoten: 0-1. Het antwoord van Oene komt binnen 5 minuten. Jim schaap neemt de bal op snelheid mee van eigen helft , speelt 2 man uit en schiet de bal goed binnen: 1-1. Oene probeert het daarna nog wel en DSV krijgt nog 2 kleine mogelijkheden en dat was het dan voor deze middag.

De complimenten aan de boys, omdat er zoveel afwezigen waren. Ze hebben gestreden voor alles en er toch nog een punt uitgesleept, en aan het einde van de rit kan dit misschien wel een heel belangrijk punt zijn voor Oene. Door dit punt is Oene in ieder geval weer een plekje gestegen op de ranglijst. Zaterdag volgt de kraker tegen ESC uit Elburg die maar 1 puntje boven Oene staat. Het is van groot belang dat Oene de 3 punten in huis houdt om zo weer een aantal plaatsjes te klimmen. Oene heeft echt nog wel wat recht te zetten tegen ESC, waar het uit werd afgetroefd op felheid. Dus het is aan Oene om vanaf de eerste minuut er te staan in deze belangrijke wedstrijd. En dan hebben we gelukkig weer een handvol spelers terug die zeker zijn uitgerust naar een vrij weekend.

Pupil van de week: Jurre Stegeman