Oene kan weer 3 punten bijschrijven na de verdiende thuisoverwinning op Olympia.

Vorige week bij BAS schoot Oene uit de startblokken en vandaag had het binnen 1 minuut ook weer gekund. Jasper Mosterd schiet rakelings naast uit de eerste aanval. De eerste 10 minuten is het nog even aftasten voor beide ploegen maar je kunt meteen zien dat de kracht van Olympia in de voorhoede zit. Vooral de aanvoerder – de beste man aan de zijde van Olympia – maakt het verschil. Patrick Kers heeft in ieder geval een zware dobber aan de snelheid en bewegelijkheid van deze voetballer. En zo gebeurt het ook in de 13e minuut. Na 2 verloren duels op het middenveld komt er een steekbal op de aanvoerder, deze heeft meteen vrije doorgang op Wim Riphagen en heel koelbloedig rondt hij het af: 0-1. Een aantal minuten later maakt Oene een mooie combinatie door het midden. Wiljan van Hell komt vrij voor de doelman maar schiet net naast. De 20 minuten daarna is het een genot om te zien hoe de ploeg vol voor de gelijkmaker gaat. Want de ene mooie aanval na de andere volgt en in de 20e minuut is het dan raak. Jesse Teeuwen – de beste man aan Oener zijde – speelt zich goed vrij op de rand van de 16. Met een bekeken schot in de verre hoek belandt de bal via de lat weer in het veld. Jordi Horstman let goed op en schiet de rebound binnen. Weer 5 minuten later is het al 2-1 voor Oene. Jesse Teeuwen gaat goed diep, komt vrij de 16 binnen en schiet de bal onder de keeper door in het doel. Oene drukt goed door en wint veel duels op het middenveld. In de 36e minuut is er een mooie aanval via Jasper Mosterd aan de linkerkant, zijn voorzet is net iets te scherp voor de inkomende Jordi. Olympia komt er in de 39e minuut nog een keer heel gevaarlijk uit via de aanvoerder. Wim Riphagen komt goed uit en behoedt Oene voor de gelijkmaker. In de 44e minuut maakt de onzekere keeper van Olympia een grote fout. Hij komt uit, heeft de bal aan de voet bij de cornervlag waar Jasper Mosterd meteen goed druk zet. De keeper verspeelt de bal heel knullig, Jasper legt de bal goed breed voor de goal en de vrijstaande Jordi Horstman maakt heel rustig de 3-1. Zo gaat Oene met een heel lekker gevoel de kleedkamer in.

De 2e helft is niet zo vermakelijk als de 1e, Olympia moet maar kan niet echt en Oene hoeft niet en wacht rustig af. Olympia krijgt in de 47e minuut nog een kleine mogelijkheid, maar de inzet gaat voorlangs. Oene komt een paar keer gevaarlijk uit maar speelt het slecht uit. De Oener verdediging geeft geen krimp tot de 80e minuut. Olympia krijgt via een kopbal nog een mogelijkheid die net naast gaat. In de 93e minuut valt dan toch nog de 3-2. Meteen daarna fluit de scheidsrechter af en kan Oene weer 3 verdiende punten bijschrijven.

Oene heeft nu 11 punten. Dat zijn er al meer dan vorig seizoen na 14 wedstrijden! Aanstaande zaterdag is de uitwedstrijd naar koploper Hatto Heim, die 3 punten meer heeft dan Oene. Vorig seizoen ging Oene daar met een 1-2 overwinning naar huis, er is dus wat te halen daar voor Oene. De ploeg hoopt dat er net zoveel supporters zijn als vorig jaar om Oene naar de overwinning te schreeuwen.