Oene heeft vandaag thuis terecht verloren van Rouveen. Over de gehele wedstrijd was Rouveen de iets betere ploeg met de meeste kansen. De uitblinker was vandaag doelman Michiel van ‘t Einde. Met zijn 42 jaar verving hij de zieke Wim Riphagen uitstekend. Met een aantal uitstekende reddingen hield Michiel Oene tot aan de 90e minuut in de wedstrijd.

Oene speelde geen goede 1e helft. De afspraken die er voor de wedstrijd waren, werden niet helemaal goed uitgevoerd en als je dat tegen deze ploeg doet dan krijg je het heel moeilijk met de zeer goede snelle spitsen van Rouveen. In de 1e minuut is het al meteen 0-1, de voorhoede van Rouveen speelde zich gemakkelijk vrij in de 16 en een schuiver in de verre hoek was meteen raak. Maar gelukkig herstelde Oene zich meteen vanaf de aftrap want direct is het al 1-1, een vrije trap van Benjan Smit komt bij de 2e paal en Patrick Kamphuis kopt goed binnen. Het spel golft op en neer en steeds zijn de snelle spitsen van Rouveen een plaag voor de verdediging van Oene. In de 8e minuut snelt de nr.9 langs 2 man van Oene en komt de 16 binnen, gelukkig staat Patrick Kamphuis goed opgesteld en onderschept hij deze aanval. Meteen daarna krijgt Oene een goede kans met een goede uithaal van Patrick Kers in de linkerbovenhoek, maar de keeper van Rouveen redt knap. Hierna heeft Oene het lastig. Het veld is veel te lang omdat de voorwaartsen te vroeg druk zetten en de achterhoede niet snel aansluit.  Voor rust voorkomt Michiel een doelpunt voor Rouveen met een paar uitstekende reddingen. Oene krijgt via Jim Schaap nog een goede kans maar hij gaat te ver naar buiten en zijn schot belandt in het zijnet. In de 40e minuut komt Patrick Kamphuis nog goed weg nadat hij een doorgebroken speler iets aantikt na een foute bal achteruit van Paul van Bussel. En dan in de 43e is het terecht 1-2. Jessy verliest bij de opbouw een bal op het middenveld, alles ligt opeens open achterin en de snelle nr.9 profiteert en schiet de 1-2 achter Michiel.

Na rust staat het veel beter dan de 1e helft bij Oene. De afspraken worden nu wel nagekomen en de wedstrijd is meer in balans. En dan krijgt Patrick Kamphuis in de 51e minuut ineens zijn 2e gele kaart,. De nr. 9 pikt de bal 25 meter van de goal op en is Paul van Bussel te snel af. Patrick probeert nog te herstellen en tikt de spits aan in de 16, wat resulteert in een penalty en een gele kaart. En zo staat Oene dan ineens met 10 man. De penalty wordt goed gepakt door Michiel die Oene daardoor in de wedstrijd houdt. Het is wel vaker zo in het voetbal dat je soms met 10 man beter gaat voetballen dan met 11 en zo was het ook hier. Rouveen kreeg nog wel kansen maar Oene zat er veel korter op en kreeg zelf ook nog een aantal mogelijkheden. In de 70e minuut moet Oene op 2-2 komen. Jim Schaap countert snel, maar zijn inzet was recht op de keeper. Beide ploegen krijgen nog een aantal kleine kansen en dan is het na 93 minuten afgelopen.

En zo verliest Oene ook zijn 2e wedstrijd. De nederlaag van vandaag komt wel hard aan, maar niet zoals vorige week tegen Elspeet. Vandaag was Rouveen beter aan de bal en had het de wedstrijd al eerder moeten beslissen. Mede door uitstekend keeperswerk van Michiel van ‘t Einde bleef Oene lang in de wedstrijd. Dan moet het volgende week uit tegen Elburg dan maar gebeuren. In de voorbereiding behaalde Oene nog een makkelijke overwinning in de Veluwe Cup, maar dat zegt nu niets meer. Oene had een hele goede voorbereiding maar staat na 2 wedstrijden gewoon op nul punten. Dus als Oene wil aanhaken bij de middenmoot zal er tegen Elburg een goed resultaat behaald moeten worden en dat zal zeker niet vanzelf gaan.

Pupil van de week: Levi van Oosten