Nadat Heino 1door Oene uit het bekertoernooi was geknikkerd door 2 weken geleden na 90 minuten met penalty’s te winnen, deed Oene bijna het onmogelijke tegen hoofdklasser Berkum. De 1-2 viel pas in de 83e minuut en daardoor bekert Berkum verder. Vooraf dachten de vele aanwezigen hoe Oene de schade beperkt kon houden deze avond, maar Oene deed gedurende 90 minuten heel goed mee. Natuurlijk beschikt Berkum over veel betere voetballers, maar als je als collectief goed samen speelt, kun je ook heel ver komen en dat liet Oene deze avond ook zien.

De 0-1 viel al in de 4e minuut en iedereen dacht pak het telraam er maar bij, maar dat gebeurde dus niet. Oene beet brutaal van zich af en een minuut later volgde al het eerste schot van Patrick Kamphuis in de handen van de keeper van Berkum. Tot de 15e minuut gebeurde er eigenlijk niet heel veel, Berkum had meer balbezit maar werd niet echt heel gevaarlijk. De ploeg werd eigenlijk een beetje te nonchalant en leed af en toe onnodig balverlies, en daar profiteerde Oene  weer goed van. In de 15e minuut krijgt Oene een grote kans: Jesse Teeuwen zet met een voetbeweging Jim Schaap ineens vrij voor de keeper, Jim schiet helaas tegen de keeper aan. Berkum komt er via de zijkanten af en toe goed doorheen maar echte hele grote kansen blijven uit. In de 31e minuut krijgt Oene een vrije trap op 30 meter van de goal. Jesse Teeuwen maakt bijna een wereldgoal, de bal belandt helaas via de kruising/buitenkant paal achter. In de 43e minuut krijgt Berkum nog een grote kans, de linksbuiten komt er simpel langs, legt goed terug maar de inzet die volgt gaat gelukkig over. In de 44e minuut scoort Yve Hilberink ineens de gelijkmaker. De keeper wil de bal simpel breed meegeven maar ziet helemaal Yve over het hoofd, die zegt dank je wel en scoort de 1-1. En zo gaat Oene rusten.

Na rust hetzelfde spelbeeld: Berkum is beter aan de bal en wilde snel beslissen. Het team kreeg krijgt ook meteen 2 beste kansen maar tot 2x toe wordt er slordig afgerond. Oene trekt de lijn door van de 1e helft en komt er af en toe brutaal uit. In de 55e minuut is weer zo moment, Berkum grijpt veel te slap in, Yve is erdoor op snelheid, maar de bal blijft een beetje onder hem liggen in de 16 en hij kan net niet tot een schot komen. Meteen aan de andere kant krijgt de nr. 9 een dot van een kans, maar hij was eigenlijk de hele avond een beetje te nonchalant en ook dit keer kan Wim Riphagen weer redding brengen. Het spel golft aardig op en neer en nu krijgt Oene in de 63e minuut weer een kans. Berkum lijdt weer balverlies achterin en de inzet van Yve gaat net over. Met nog een 20 minuten te gaan zet Berkum nog een keer vol aan met een nieuwe middenvelder die meteen het verschil maakt, een mooie voetballer, technisch goed enz. In de 75e minuut schiet de nr. 7 nog voorlangs en dan gaan we al de 80e minuut in en is Oene nog 10 minuten verwijderd van misschien weer een bekerstunt, want met penalty’s weet je het maar nooit. En dan in de 83e minuut is het wel raak voor Berkum: een aanval via de linkerkant wordt goed teruggelegd en kan dan door de nr. 8 simpel worden binnengeschoten. Oene probeert daarna alles of niets te spelen maar wordt niet echt meer gevaarlijk en Berkum komt er door de ruimte die ontstaat nog 2x heel gevaarlijk uit. In de 90e minuut nog een dot van een kans, in vrijstaande positie krijgt men het nog voor elkaar om deze kans te missen. Oene krijgt in de 92e minuut nog een vrije trap op 30 meter. Jesse Teeuwen had zich onsterfelijk kunnen maken om deze bal erin te schieten, maar helaas de bal verdwijnt hoog over en zo verliest Oene deze bekerwedstrijd tegen hoofdklasser Berkum.

Het publiek heeft een leuke wedstrijd gezien en Oene mag trots zijn hoe men heeft gespeeld tegen deze ploeg en kreeg dan ook de complimenten over de spelopvatting. En dan zaterdag weer uit tegen een tegenstander van hetzelfde niveau. Een totaal andere wedstrijd, maar als de ploeg weer dezelfde discipline kan opbrengen zoals vanavond, dan maakt de ploeg kans op de 3 punten, dus we gaan het zien en kom de ploeg steunen uit tegen Rouveen.