Vandaag stond dan eindelijk de eerste wedstrijd na de wintersport op het programma, en dan meteen een derby uit tegen Vevo waar Oene het altijd lastig heeft. Na een goede voorbereiding met 2 overwinningen en een nederlaag begon Oene in een iets andere opstelling dan voor de winterstop. Drie spelers waren vorige week op wintersport maar keerden wel op tijd terug voor de wedstrijd. Het drietal begon dus ook op de bank.

In de 1e helft gebeurde er heel weinig.  Vevo speelde de hele wedstrijd met heel veel mensen achter de bal en dan wordt het lastig op het kleine veld in Veessen. Oene speelde in een veel te laag tempo om de verdediging van Vevo kapot te spelen. De 1e kleine kans is voor Oene. Yve glipt langs zijn man, zijn inzet gaat voor de goal langs en de spitsen van Oene komen net te laat. Daarna is er nog een kleine mogelijkheid voor Vevo, maar deze inzet gaat voor de goal van Oene langs. Het duurt tot de 29e minuut voor Oene de eerste echte grote kans krijgt. Uit een corner kopt Patrick Kamphuis bij de 2e paal net over. Vlak voor rust krijgt Patrick Kamphuis een vrije kopkans, maar de keeper redt goed. En zo gaan beide ploegen rusten met een 0-0 tussenstand.

Na rust is er een heel ander wedstrijdbeeld. Patrick Kamphuis krijgt weer een beste mogelijkheid, maar zijn kopbal gaat net over. In de 52e minuut is het dan raak aan de andere kant. Een verkeerde bal vanuit de achterhoede dwars door het midden wordt onderschept. Vevo neemt over en rost de bal naar voren. Oene staat even niet goed achterin, Jeroen Bronsink speelt zich knap vrij en schiet hard raak. De 1-0 voor Vevo is tegen de verhouding in. Achteraf gezien was dit wel goed voor Oene, want de ploeg zet een tandje bij en met het inbrengen van Jesse Teeuwen verandert de wedstrijd. Eerst is er nog een mogelijkheid voor Vevo, maar deze inzet gaat rakelings over. En dan in de 61e minuut is het verdiend 1-1. Stefan Kruitbosch onderschept de bal en geeft meteen goed voor. 2 man van Vevo en de keeper komen de laat. Jim Schaap is er met zijn voet als eerste bij en de bal hobbelt het doel in. Vanaf dit moment is de ploeg los en komt Vevo er niet meer uit. In de 67e minuut neemt Jesse Teeuwen een vrije trap op 20 meter. Hij dacht misschien dat ie zijn snowboard nog onder had, bij de aanloop dacht ie ‘even over het bultje heen springen’ (muurtje) en hoppa raak. De bal gaat door de muur in de korte hoek en is onhoudbaar voor de keeper. In de 78e minuut krijgt Vevo nog een mogelijkheid, maar de inzet van de nr. 8 gaat over. Een minuut later is de wedstrijd beslist. De rappe Jasper Mosterd komt via de rechterkant naar binnen en schiet van 25 meter snoeihard raak. 1-3, een beste goal van deze jongeling van Oene. Vevo kan het niet meer belopen. Eerst ziet de goed leidende scheidsrechter deze middag een duidelijke goal over het hoofd. De bal van Patrick Kamphuis is zeker een meter over de doellijn. Niet veel later is het dan 1-4. Yve komt vanaf de linkerkant naar binnen en zijn schot van 20 meter wordt los gelaten door de keeper van Vevo. Waarna Jim Schaap de rebound binnenschiet. In de 90e minuut moet Oene op 1-5 komen, maar Jasper mist een dot van een kans.

Zo buigt Oene knap een 1-0 achterstand om in een 1-4 overwinning. De ploeg gaf heel weinig weg deze middag. Het was gewoon lastig voetballen met een tegenstander die achterover leunt met 9 man en gokt op de counter. Na de 1-0 achterstand besefte Oene pas dat het anders moest en dan is het mooi om te zien hoe de jonge ploeg dit oppakte. Volgende week is de thuiswedstrijd tegen Zwolse Boys. Oene speelde de 1e wedstrijd 0-0. Er zal weer genoeg te genieten zijn voor de supporters, ook in Veessen waren er veel uit Oene om Oene naar een overwinning te schreeuwen.