Het bestuur van vv Oene heet alle aanwezigen van harte welkom op sportpark De Hoge Kamp voor de laatste competitiewedstrijd dit seizoen tussen Oene 1 en D.S.V.’61 1. Een speciaal woord van welkom gaat uit naar het bestuur, spelers, trainer(s), begeleiding en supporters van onze gasten uit Doornspijk. De wedstrijd van vandaag staat onder leiding van scheidsrechter de heer Marsman uit Deventer. Wij wensen hem natuurlijk ook van harte welkom.

Voor de oranje-zwarten uit Doornspijk is het de laatste wedstrijd van dit seizoen. De ploeg staat op een, voor de Doornspijkse formatie, teleurstellende 10e plaats. De afgelopen 4 seizoenen deed de ploeg altijd mee in de play-offs voor promotie en eindigde in diezelfde periode eenmaal 4e, eenmaal 3e en tweemaal 2e. Dan is een 10e plaats (met een overwinning vandaag kan dit misschien nog 9e worden) teleurstellend te noemen. Volgend seizoen ondergaat de ploeg een flinke aderlating omdat een 5-tal sterk houdende spelers hebben aangegeven afscheid te gaan nemen van het 1e elftal.

Voor de Oenenaren is het waarschijnlijk ook de laatste wedstrijd van het seizoen. Na het 11e (!)  gelijke spel vorige week in Hattem zijn de rood-witten vandaag te veel afhankelijk van uitslagen op andere velden. Alleen een 3e plaats in de eindstand kan nog een play-offs ticket opleveren. Dan zijn de voorwaarden : 1) dat Oene zelf van DSV’61 wint, 2) BAS niet bij Olympia’28 wint, 3) Swift’64 thuis wint van Rouveen en 4) ZAC niet wint bij Hatto-Heim. Mocht dit allemaal toch gebeuren dan wint namelijk Swift’64 de 3e periode en gaat de periode van de kampioen (ESC of Swift’64) naar de hoogst geëindigde ploeg in de eindstand (zonder een periodetitel). Dit is dan de nummer 3.

Snapt u het nog ? De ploeg kan het goede seizoen vandaag goed afsluiten door een overwinning te boeken. Maar een overwinning op D.S.V.’61 is helemaal niet vanzelfsprekend. Van de laatste 13 onderlinge wedstrijden (in zowel Oene als in Doornspijk) boekte Oene maar 1 overwinning. In het seizoen 2014/2015 werd er thuis met 3-0 gewonnen. Op 24 februari dit jaar werd er met 2-1 in Doornspijk verloren.

Het bestuur van vv Oene wenst  iedereen een prettige, goede en vooral sportieve wedstrijd toe.