Daar is eindelijk de eerste overwinning voor Oene dit seizoen, een zeer terechte 0-4 uit bij Hattem. De ploeg was er al steeds heel dichtbij maar het nodige geluk ontbrak een paar keer. Vandaag pakte Oene zeer verdiend de eerste 3 punten.

Oene startte tegen de nr.3 van de ranglijst heel goed, want na 1 minuut lag de bal al op de stip; een perfecte lange bal van Patrick Kamphuis op Jasper Mosterd, hij neemt de bal ineens goed mee, de verdediger is te laat en tikt Jasper tegen zijn enkel aan. De scheids kan niet anders dan naar de stip wijzen, maar Paul van Bussel mist daarna deze buitenkans want de keeper pakt deze bal. Velen dachten meteen: daar gaan we weer deze middag, maar gelukkig voor Oene liep dat allemaal anders. Maar eerst krijgt Hattem een dot van een kans: een goede aanval via de rechterkant, de voorzet kan eigenlijk simpel worden binnengelopen maar de nr. 8 schiet van 5 meter hard over. In de 11e minuut krijgt Oene een goede kans, weer is Jasper Mosterd zijn man te snel af, maar de voorzet is net iets te scherp voor de inkomende Jim Schaap. 5 minuten later scoort Jim Schaap bijna, maar een goede voorzet van Jordy Horstman tikt hij net naast. In de 20e minuut volgt een belangrijk moment in de wedstrijd. De nr. 20 was al tweemaal gewaarschuwd door de scheidsrechter en begaat op de eigen helft een wel heel domme overtreding. Met gestrekt been gaat ie veel te hard door en de scheidsrechter geeft terecht rood. Tot de 20e minuut ging het redelijk gelijk op, Hattem had iets meer balbezit en Oene was iets dreigender. Maar na deze rode kaart nam Oene de wedstrijd een beetje over en in de 24e minuut is het dan 0-1 voor Oene. Een beste bal van Nick en Jasper kopt schitterend raak. In de 27e minuut is Jasper er weer door, maar hij krijgt de bal net niet lekker mee en zijn schot daarna kan nog net door de keeper gepakt worden. Weer een paar minuten later krijgt Hattem een kans, een indraaiende vrije trap gaat langs iedereen maar gelukkig let Wim Riphagen goed op en voorkomt hij de 1-1. In de 1e helft krijgt Oene nog een beste kans, een snelle uitval via Jim Schaap, hij schiet tegen de keeper aan en de rebound van Jasper belandt daarna op de paal. En zo gaat Oene rusten met een 0-1 voorsprong.

Na rust is het zaak om zo snel mogelijk de 0-2 te maken om zo de wedstrijd op slot te gooien en dat gebeurde ook. Want in de 55e minuut is er een mooie aanval via de rechterkant via Jesse Teeuwen, hij legt de bal goed terug op de inkomende Nick die met zijn chocoladebeen de 0-2 maakt. Meteen daarna krijgt Hattem nog een beste kans maar deze kopbal gaat net naast. In de 60e minuut is de wedstrijd helemaal gespeeld. Weer een snelle aanval via de rechterkant en het is weer Jesse met een assist, nu bedient hij Jim Schaap die ineens uithaalt en de bal in de verre hoek schiet. Oene krijgt nog een paar kleine mogelijkheden en Hattem probeert er nog wat van te maken maar het geloof is eruit bij de ploeg. In de 78e minuut maakt Jasper Mosterd zijn 2e van deze middag een schot van 20 meter in de korte hoek en de keeper staat vast aan de grond en zo is dan de eindstand bepaald.

De ploeg heeft de eerste overwinning binnen en dat geeft dan ook een klein beetje rust. De ploeg heeft deze middag heel weinig weg gegeven, alles stond goed achterin en het middenveld en de voorhoede scoorden deze middag ook allemaal een ruime voldoende. Nu is het zaak om de lijn door te trekken en daar heeft Oene de komende twee weken een thuiswedstrijd voor, eerst zaterdag tegen het sterke Swift uit Biddinghuizen. Een goede voetballende ploeg, maar Oene is hierin zeker niet kansloos. Want de afgelopen jaren waren het mooie ontmoetingen tussen deze ploegen met overwinningen voor beide ploegen. Weet Oene de 3 punten in eigen huis te houden, dan komt men weer in de middenmoot terecht, want in deze competitie kan iedereen gewoon van elkaar winnen