Oene boekte een terechte overwinning in de derby tegen WZC. Waar het vorig seizoen een paar keer over het kookpunt heen ging, was het deze middag een rustige derby met een beter voetballend Oene en na 90 minuten een terechte 0-3 uitslag. Want de verdediging gaf geen krimp deze middag en WZC voetbalde alleen maar op geluk met lange ballen en gokkend op de 2e bal. Zo begon de wedstrijd ook.
WZC is de eerste 15 minuten iets feller dan Oene en heeft vaak de 2e bal op het middenveld. Tot de 19e minuut gebeurt er eigenlijk niet veel. WZC heeft iets meer overwicht en Oene gaat de duels soms te slap in voor de 2e bal. In de 20e minuut komt Oene uit het niets op 0-1 via Jim Schaap. De keeper van WZC zit helemaal mis bij een hoge bal, Jim zegt ‘dank je wel’ en schiet de bal binnen. De 25 minuten die daarna volgen moet Oene gewoon afstand nemen. Als het met de rust 0-4 was geweest hadden de padden niets kunnen zeggen. Een best schot van Benjan Smit wordt gered door de keeper. Een inzet van Jim Schaap gaat net naast. Twee minuten wordt een kopbal van Patrick Kamphuis van de lijn gehaald. Weer een minuut later raakt Jim Schaap een vrije kopbal vanaf 5 meter helemaal verkeerd. In de 39e minuut krijgt WZC de eerste kleine mogelijkheid , maar de spits schiet in het zijnet. Daarna krijgt Oene nog 2 beste mogelijkheden. Eerst schiet Stefan Kruitbosch net naast na een mooie combinatie. In de 43e minuut gaat een vrije kopkans van Wijnand van Eek net naast. En zo gaat Oene rusten met een 0-1 voorsprong.
Het spelbeeld na rust is hetzelfde. Oene voetbalt makkelijker en WZC probeert het met lange ballen. In de 47e minuut maakt Wijnand van Eek een mooie actie aan de rechterkant. Zijn voorzet is goed maar Stefan komt net te laat bij de 2e paal om af te ronden. Na een uur spelen gaat een schot van WZC net naast. In de 64e minuut is de wedstrijd gespeeld denkt Oene. Patrick Kamphuis schiet vanaf 25 meter en weer zit de keeper van WZC er helemaal naast: 0-2. WZC gaat alles of niets spelen en er komt heel veel ruimte voor Oene. En dat heeft de ploeg niet goed uitgespeeld. Oene lijdt steeds balverlies op momenten dat alles open ligt voor een counter en Oene laat WZC een beetje terugkomen. De uitstekende scheidsrechter wuift 2x een penalty weg omdat de spits zich 2x heel gemakkelijk laat vallen. Oene komt 2x dichtbij de 0-3. Een schot van Benjan Smit gaat net naast. Jasper Mosterd komt vrij voor de keeper maar deze redt nu wel. In de 78e minuut krijgt WZC de eerste echte grote kans. Een kopbal van de vrijstaande nr.8 gaat net over. De laatste 10 minuten zijn weer helemaal voor Oene. Eerst volgt echter een zeer harde overtreding van de nr.13 die met rood eraf had gemoeten. Een aantal minuten later kan ie toch vertrekken na het neerleggen van de doorgebroken Jasper Mosterd. De vrije trap die volgt wordt heel mooi binnengeschoten door Jesse Teeuwen, de beste man aan Oener zijde deze middag: 0-3.
En zo kan Oene weer 3 punten bijschrijven na een gemakkelijke middag bij WZC. De ploeg kan nu echt naar boven kijken. Voor WZC zal het nog een zware kluif worden deze competitie, zeker als de ploeg alleen maar de lange ballen blijft spelen. En Oene heeft genoeg voetballend vermogen in de ploeg om het elke tegenstander lastig te maken. Volgende week volgt de thuiswedstrijd tegen Rouveen dat bij de onderste plaatsen staat op de ranglijst. Het is heel belangrijk om deze tegenstander niet te onderschatten gezien de ranglijst, want dit zijn meestal de moeilijkste wedstrijden.