Oene heeft het seizoen goed afgesloten in de 3e klasse. Met een puntentotaal van 40 punten eindigt de ploeg op de gedeelde 6e plaats samen met Hatto Heim. Voor de nacompetitie kwam Oene helaas drie punten tekort. Achteraf had er dit seizoen veel meer ingezeten, maar dit gebeurde niet door een paar langdurige blessures en een aantal wedstrijden waar Oene helemaal niet thuis gaf. Dit is echter allemaal achteraf, we kunnen nu lekker gaan uitrusten en met een leuk tripje voor de boeg naar Blanes eind juni komt dat zeker wel weer goed.

Afgelopen zaterdag was een speciale zaterdag voor Roelie de Wilde die na 25 jaar afscheid nam bij het 1e elftal. Roelie, je had altijd alles top voor elkaar en de leuke grappen en opmerkingen zullen we zeker gaan missen. Ook Wiljan van Hell stopt er mee. Hij kwam al op zeer jonge leeftijd in het 1e elftal terecht gekomen. Wiljan heeft besloten om even niets meer met voetbal te gaan doen, en gewoon leuke andere dingen te gaan doen, Wiljan, bedankt voor je voortreffelijke inzet op het middenveld en geniet van je vrije tijd.

En dan nog de wedstrijd tegen Hulshorst, Oene won zeer verdiend met 3-0. Hulsthorst miste een aantal basisspelers door een sportevenement in Nunspeet en trad daardoor aan met een ander elftal. Oene startte goed want in de 6e minuut was het al raak, Wijnand van Eek kopte bij de 2e paal goed binnen. In de 10e minuut kreeg Hulshorst het eerste kleine kansje. Uit een gevaarlijke indraaiende corner moet Wim Riphagen ingrijpen in de 5 meter maar hij blijft staan, gelukkig is iedereen verrast verdwijnt de bal over de achterlijn. Meteen daarna een beste kans voor Hulshorst: een foutje achterin wordt bijna afgestraft, maar Wim Riphagen houdt Oene op de been. De volgende 15 minuten zijn heel slordig van beide kanten. Oene krijgt heel veel ruimte om op te bouwen omdat Hulshorst alleen maar achteruit loopt, maar Oene is heel slordig aan de bal met veel verkeerde inspeelballen of heel slordig balverlies. En dan in de 23e minuut is het ineens 2-0. Een breedtebal achterin bij Hulsthorst wordt zomaar in de voeten van Jasper Mosterd gespeeld. Hij kan alleen op de doelman af, hij wil breed leggen op Wijnand van Eek maar de keeper red eerst nog. De rebound is voor Jasper en hij lobt hem mooi over de keeper heen. De laatste 10 minuten komt Hulshorst er iets meer uit en komt de ploeg tot 2 maal toe gevaarlijk voor de goal, maar beide keren let Wim goed op en zo gaat Oene rusten met 2-0.

Na rust gebeurt er niet zoveel meer, misschien kwam het door het warme weer maar het leek wel zomeravondvoetbal. In de 58e minuut een mooie actie van Jesse Teeuwen, hij omspeelt 2 man aan de linkerkant, komt de 16 binnen en de keeper kan nog net redding brengen op het schot. Het duurt tot de 85e minuut voor het eerst echte gevaarlijke schot van Hulsthorst, maar dit gaat gelukkig net naast voor Oene. In de 90e minuut scoort Oene de 3-0. Het wordt een mooie aanval over verschillende schijven aan de linkerkant, Patrick Kers is erdoor, legt hem goed breed op de inkomende Jim Schaap en hij maakt het laatste doelpunt van dit seizoen.

Alle spelers van Oene 1 bedanken alle supporters voor de support dit seizoen, jullie hebben ons op bepaalde momenten erdoor heen gesleept om toch de 3 punten te pakken. Nog bedankt allemaal. En als laatste nogmaals Roelie en Wiljan bedankt voor de mooie jaren we zullen jullie gaan missen.

Pupil van de week: Diederik IJzerman