Na 90 minuten een 0-0 eindstand, moet je daar als Oene blij mee zijn? Gezien het wedstrijdverloop eigenlijk niet. De 1e helft was Zwolse Boys iets beter, maar de 2e helft was Oene duidelijk de bovenliggende partij. Door een nieuw blessuregeval deze week voor Stefan Kruitbosch en de geschorste Paul van Bussel miste Oene weer 2 nieuwe spelers. Gelukkig mochten Andy Kers en Jasper Mosterd hun eerste minuten weer maken na lang blessureleed. En dan daarbij nog het debuut van A-speler Jessie Hennink, die kan terug kijken op een heel goed debuut. Naast Patrick Kamphuis in de verdediging speelde hij een uitstekende pot voetbal.

De 1e helft gebeurde er voor beide goals eigenlijk niet zo heel veel, een kopbal van Oene in de 11e minuut en de grootste kans was er voor Zwolse Boys in  de 24e minuut. Deze kopbal belandt op de paal en hier komt Oene heel goed weg. Zwolse Boys heeft iets meer balbezit maar de Oener verdediging geeft bijna niets weg. En zo gaan beide ploegen rusten met een 0-0 tussenstand.

De 2e helft is Oene veel beter en geeft het helemaal niets meer weg. Oene krijgt nu wel een aantal goede mogelijkheden. Uit een voorzet in de 47e minuut blijft de bal liggen in de 16. Patrick Kamphuis wil hem binnenschieten maar een verdediger van Zwolse Boys is er net iets eerder bij. De aanval erop via de rechterkant van Zwolse Boys, een schot van buiten de 16 gaat over. In de 49e minuut krijgt Oene weer een kans, nu een fantastische bal van Patrick Kamphuis over de verdediging van Zwolse Boys heen. Jim Schaap neemt hem goed mee maar zijn inzet is veel te slap. In de 57e minuut moet eigenlijk de 1-0 voor Oene vallen, weer blijft de bal liggen in de 16. Jim Schaap heeft hem voor het inschieten, maar schiet veel te gehaast hard over. Oene zet aan met in de 62e  minuut een goed ingedraaide vrije trap. Yve is er eerder bij met het hoofd dan de keeper en de bal gaat centimeters over. In de 63e minuut komt Andy Kers  Mike van Bussel vervangen. Hij komt er af en toe goed door via de linkerkant. In de 70e minuut is Yve erdoor aan de linkerkant. Zijn voorzet komt bij Jim Schaap terecht en het was duidelijk niet zijn middag want hij schiet tegen de keeper. Hierna komt ook Jasper Mosterd binnen de lijnen na lang blessureleed. Het had bijna een droominvalbeurt kunnen worden, maar de 1e bal die hij krijgt valt net niet goed, anders was ie er gewoon door geweest. In de 80e minuut de laatste kans voor Oene. Op een schot van de goed spelende Ernst Rombout kan de keeper nog net redding brengen. Zwolse Boys speelde eigenlijk een slechte 2e helft, af en toe kwamen ze er snel uit maar de voorwaartsen leden daarna steeds simpel balverlies.

Na 90 minuten een 0-0 eindstand, vooraf teken je misschien voor deze uitslag maar er had vandaag eigenlijk meer ingezeten, zeker gezien de 2e helft. En met het verlies van koploper ZAC had Oene deze middag goede zaken kunnen doen. Dinsdagavond is de bekerwedstrijd tegen Berkum. Misschien kan Oene hier weer stunten, net als de vorige bekerwedstrijd tegen Heino. En dan daarna zaterdag uit tegen Rouveen. Deze ploeg doet het dit jaar veel beter dan vorig seizoen. Het zal fijn zijn voor Oene als er weer eens 3 punten worden binnengehaald. Dus kom de ploeg dinsdagavond om 20.15 uur steunen tegen hoofdklasser Berkum. Ook zaterdag uit tegen Rouveen kunnen we het support heel goed gebruiken.

Pupil van de week: Thijs Mouw