Oene heeft de topper van dit weekend gewonnen met 1-0 van BAS. Een doelpunt van Jasper Mosterd in de 32 minuut was voldoende voor de 3 punten. BAS had 1 punt minder dan koploper ESC, maar heeft nog een wedstrijd in te halen. En Oene stond 3 punten achter op BAS en had een wedstrijd meer gespeeld.

Oene begint uitstekend aan de wedstrijd. In de 2e minuut speelt Yve Hilberink zich knap vrij. Hij kan vrij aanleggen van randje 16 en zijn inzet wordt met moeite gepakt door de keeper. BAS heeft met zijn aanvoerder een uitstekende slimme speler in de ploeg en dat is dan ook te zien in de 5e minuut. Hij loopt simpel weg en speelt 2 man uit aan de linkerkant. Zijn voorzet wordt gelukkig niet goed ingeschat door de voorhoede van BAS. De 1e helft is een leuke pot voetbal voor de toeschouwer en er valt genoeg te genieten. In de 8e minuut schiet Patrick Kers een beste bal over de verdediging van BAS heen. Wijnand van Eek is erdoor maar zijn inzet gaat rakelings over. Aan de andere kant brengt Wim Riphagen meteen redding op een schot van de nr. 10. En dan krijgt Oene binnen 2 minuten een paar beste kansen. Eerst is het weer een bal over de laatste linie van BAS heen en Yve Hilberink gaat alleen op de doelman af. Een balletje breed op de vrijstaande Wijnand van Eek was voldoende geweest voor de 1-0, maar Yve probeert een lobje, dat naast gaat. Meteen de aanval erop is het weer Yve die langs zijn man glipt en de bal goed voor de goal legt, maar Wiljan van Hell komt een teenlengte te kort. En dan in de 32e minuut is het eindelijk raak voor Oene. Een mooie snelle aanval wordt heel goed afgerond door Jasper Mosterd en Oene komt verdiend op 1-0. Meteen een minuut later krijgt Oene weer een dot van een kans, Yve speelt zich knap vrij in de 16 maar zijn inzet spat uiteen op de paal. In de laatste minuut van de 1e helft komt Oene heel goed weg. Na heel dom balverlies op het middenveld kan de spits van BAS alleen op het doel van Oene af. Gelukkig blijft Wim goed naar de bal kijken en tikt hij met de vingertoppen de bal naast. En zo gaat Oene dan toch nog verdiend met een 1-0 voorsprong rusten.

Na rust zagen de toeschouwers een mindere 2e helft gezien qua voetbal, maar het was een zeer spannende 2e helft. Een 2e helft die alle kanten op kon gaan. Pas in de 63e minuut komt de eerste echte kans. Yve kan vrij schieten in de 16, maar zijn inzet is veel te slap. In de 75e minuut krijgt BAS een kans. De nr. 3 kan aanleggen voor een schot, en de rebound wordt door de nr. 10 gelukkig overgeschoten. Oene krijgt nog 1 goede kans. Jasper Mosterd is erdoor maar de keeper van BAS houdt zijn ploeg in de wedstrijd. De laatste 10 minuten is voor Oene billen knijpen, een aantal spelers kunnen bijna niet meer verder, en Oene houdt op karakter stand. Met een aantal gelukkige momenten voor de goal komt Oene de wedstrijd door.

Na 90 minuten staat er denk ik een terechte 1-0 op het scorebord, zeker gezien de kansenverhouding in de 1e helft. Maar de 2e helft kon het echt wel twee kanten opvallen. Oene pakt de 3 punten en sluit weer aan bij de top. Volgende week volgt de lastige uitwedstrijd tegen ZAC uit Zwolle. Oene zal daar weer proberen om de 3 punten mee te nemen. Met de steun van de eigen aanhang zijn daar zeker weer mogelijkheden voor Oene.