Oene heeft een zuur verlies geleden tegen Swift. Oene had 78 minuten totale controle over de wedstrijd, gaf bijna geen kans weg en hielp zelf een paar aardige kansen om zeep in de 1e helft. En dan, uit een corner waar niet goed wordt gedekt valt de beslissende goal deze middag.

Om mee te blijven doen om de bovenste plaatsen moest er eigenlijk gewonnen worden en dat straalde de ploeg ook uit. De rood/witten speelden een hele goede 1e helft en gaven bijna niets weg. In de 5e minuut lost Oene het eerste schot op de goal. Een inzet van Jim Schaap wordt gepakt door de keeper. Een aantal minuten later is het Stefan Kruitbosch met een afstandsschot, de keeper heeft er moeite mee, laat de bal los maar Wijnand van Eek komt net te laat voor de rebound. Oene heeft de wedstrijd helemaal onder controle: bijna elke 2e bal is voor Oene en Swift wordt helemaal niet gevaarlijk. In de 20e minuut weet de keeper van Swift een bal van Jasper Mosterd uit de kruising te tikken. In de 29e minuut is het eerste gevaarlijke moment voor de goal van Oene. Uit een indraaiende corner valt de bal bij de 1e paal.  Gelukkig kan Oene deze net op tijd wegwerken. Een aantal minuten later een mooie aanval van Oene via Jasper Mosterd. Zijn voorzet is net te scherp voor de inkomende Jim Schaap. Opnieuw krijgt Oene een goede mogelijkheid. Nu staat Stefan Kruitbosch bij de 2e paal helemaal vrij, hij neemt de bal ineens op de pantoffel maar deze inzet gaat hard voorlangs. En dan in de 43e minuut moet Oene op 0-1 komen. De goed ingevallen Mike van Bussel gaat alleen op de doelman af, hij stift hem goed over de uitkomende keeper, maar de inzet gaat net naast. Vlak voor rust krijgt Swift nog een mogelijkheid: een harde inzet voor de goal langs valt net niet voor de voeten van de spits van Swift. Oene speelde een goede eerste helft en heeft het achteraf ook daar laten liggen.

Na rust zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd, beide krijgen bijna geen kansen. Van de paar speldenprikjes van beide kanten werden beide doelmannen niet koud of warm. En dan in de 78e minuut valt uit het niets de 1-0 voor Swift. Uit een indraaiende corner let Oene niet goed op bij de 1e paal, de spits krijgt hem op zijn schouder en de bal valt wel heel gelukkig binnen. Oene probeert het daarna nog wel en gaat alles of niets spelen maar echt grote kansen krijgt men niet meer. Swift komt er via de counter een paar keer gevaarlijk door en schiet nog 1 keer op de paal. Zo verliest Oene deze wedstrijd wel heel onterecht, gezien de kansenverhouding en het veldspel. Oene moet nu even in de wachtkamer, maar in deze gekke competitie kan het over een paar weken weer helemaal anders zijn. Dus Oene moet het veldspel van vandaag proberen door te zetten in de inhaalwedstrijd tegen DSV en dan zien we na 90 minuten wel weer waar Oene staat.