Oene heeft de eerste 3 punten binnen van het nieuwe voetbalseizoen. Thuis werd er verdiend gewonnen van Hatto Heim met 2-0. Vorig seizoen speelde Oene 2x gelijk tegen Hatto Heim, uit werd het 2-2 en thuis was het 1-1. Oene had een goede voorbereiding. Zowel op het toernooi in Elburg als in de beker speelde Oene een paar uitstekende wedstrijden. De laatste bekerwedstrijd thuis tegen Berkum 2 speelde Oene haar beste wedstrijd tot nu toe. Oene was erop gebrand om de drie punten vandaag in Oene te houden en als het dan met goed voetbal  zou gebeuren was het helemaal top. Oene slaagde daar voor de helft in. De 3 punten bleven in Oene maar het veldspel was vandaag bij vlagen aardig, echter vaak rommelig met veel onnodig balverlies aan beide kanten.

Oene begint heel goed aan de wedstrijd want in de 4e minuut is het al raak. Een goede bal van Berthold Gerrits op Jasper Mosterd, die met een goede voorzet Yve Hilberink bereikt. Yve speelt zijn man simpel uit en ziet de vrijstaande Jim Schaap die beheerst de 1-0 binnen schiet. Oene gaat door en komt in de 10e minuut bijna op 2-0, maar de kopbal van Jasper Mosterd spat uiteen op de lat. Na 15 minuten is Oene een beetje de grip op de wedstrijd kwijt en word het onzorgvuldig aan de bal. Men krijgt steeds minder grip op de bewegelijke middenvelders van Hatto Heim. In de 16e minuut krijgt Hatto Heim de eerste kans, een lange bal van achteruit valt zomaar achter de verdediging van Oene. De nr.7 kan ineens vrij aanleggen in de 16 maar Wim Riphagen redt goed. Hatto Heim ruikt aan de gelijkmaker en komt er af en toe goed door. In de 33e minuut wil Patrick Kamphuis een bal te gemakkelijk breed spelen en over zijn standbeen. Door balverlies ligt alles open en komt de nr.7 vrij voor Wim Riphagen, die met een fantastische redding de gelijkmaker voorkomt.

Na rust zit Oene er wel goed kort op. Een compliment aan de gehele ploeg voor het druk zetten op de bal. Maar eerst is er nog een kansje voor Hatto Heim. Paul van Bussel lijdt balverlies waardoor de nr. 9 kan schieten in de 16, maar Wim Riphagen staat zijn mannetje. Daarna krijgt Oene een aantal goede mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien. Eerst is Jim Schaap erdoor in de 58e minuut, maar hij wacht veel te lang en deze goede kans gaat verloren. 2 minuten later kopt Yve Hilberink net naast na een beste voorzet van Jasper Mosterd. Even later is Jim Schaap er op snelheid door, maar zijn inzet gaat net naast. In de 66e minuut gaat Yve Hilberink met een mooie actie alleen op de doelman af. Een balletje breed is 100% de 2-0 maar Yve gaat voor eigen succes en de keeper redt. Door het uitblijven van de 2-0 blijft Hatto Heim in de wedstrijd. De ploeg komt er een paar keer gevaarlijk uit, maar steeds is het net niet in de afronding. In de 82e minuut is daar dan eindelijk de 2-0. De goed ingevallen Remco van Huffelen, overgekomen van Wissel, maakt de bevrijdende goal. Een diepe bal van Paul van Bussel, de verdediging van Hatto Heim staat niet goed en Remco gelooft in deze bal. Hij is net iets eerder bij de bal dan de keeper en met een prachtige lob valt de bal binnen. Vlak voor tijd krijgt Hatto Heim nog een kans maar weer is Wim Riphagen de baas en voorkomt hij een tegentreffer.

En zo wint Oene de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Gezien de kansen deze middag denk ik wel een terechte overwinning. Maar goed was het zeker niet deze middag. Oene speelde in fases redelijk en kreeg ook genoeg kansen, maar speelde soms ook onzorgvuldig. Oene had gewoon veel eerder de 2-0 moeten maken en dat liet men na, waardoor bleef het te lang spannend deze middag. Volgende week spelen we tegen een nieuwe ploeg in deze klasse. Uit tegen CSV’28, die de eerste wedstrijd verloor van titelkandidaat SWIFT met 3-1.

Mike Tellegen was deze wedstrijd pupil van de week.