Oene kon deze bekerronde (laatste 32) niet voor een stunt zorgen tegen eersteklasser DOS Kampen. Na 90 minuten stond er 0-5 op het scorebord en was het bekeravontuur voor Oene dit seizoen afgelopen. Het was jammer dat er zo’n harde wind stond deze middag.

Oene heeft de 1e helft de wind mee en kan aardig meekomen. DOS Kampen speelt de eerste 30 minuten in een te laag tempo en heeft ook last van de harde wind, en Oene komt er een paar keer gevaarlijk uit. De eerste schot op goal is voor DOS Kampen maar hier heeft Wim Riphagen geen moeite mee. In de 16e minuut krijgt Oene een grote kans, Jim Schaap gaat alleen op de doelman af, maar deze kan redding brengen met zijn been waardoor de inzet net naast gaat. Oene komt er daarna een paar keer goed uit met de uitstekend spelende Jasper Mosterd, maar verder dan een paar speldenprikjes komt Oene niet. Na 30 minuten zet DOS Kampen een tandje bij en krijgt het wat mogelijkheden maar steeds is de afronding niet zorgvuldig. In de 33e minuut is het wel raak: de nr.16 zet met een slimme voetbeweging DOS Kampen op voorsprong. In de 40e minuut krijgt de nr. 9 nog een aardig kans maar zijn schot gaat net naast.

Oene kan op een aardige  1e helft terugkijken en speelde aardig mee. Na rust heeft Oene de wind tegen en geeft het de wedstrijd binnen 10 minuten uit handen. In de 49e minuut wordt Oene simpel uitgespeeld op de achterlijn, de bal wordt teruggelegd en hard binnen geschoten. In de 55e minuut volgt de mooiste goal van deze middag. Wim Riphagen probeert de bal weg te werken, deze komt bij de middenvelder in de voet, hij bedenkt zich geen moment en plaatst de bal over 35 meter over de doelman heen. Oene komt er nog een paar keer goed uit via Jasper Mosterd maar wordt niet echt meer gevaarlijk. In de 70e en 88e minuut scoort DOS Kampen voor de 4e  en 5e maal en is het bekeravontuur voor Oene voorbij.

Het was jammer dat het weer vandaag niet meezat voor de vele toeschouwers maar Oene heeft het de 1e helft toch aardig gedaan. In de 2e helft zat een stunt er totaal niet meer in. Zaterdag volgt weer een belangrijke wedstrijd voor Oene, de thuiswedstrijd die ingehaald moet worden tegen DSV. Kom de ploeg allemaal aanmoedigen in deze belangrijke wedstrijd. Weet Oene de 3 punten thuis te houden, dan stijgt men een aantal plaatsen en komt het in de buurt van DSV. We zullen het gaan zien aanstaande zaterdag.

Pupil van de week: Lars Nijhof