Op voorhand zou je blij zijn met een punt in een uitwedstrijd bij BAS, maar misschien had er vandaag wel meer ingezeten, zeker na een goede 1e helft.

Oene schiet vandaag uit de startblokken en is het eerste half uur heer en meester op het veld. Oene komt in de 5e minuut al verdiend op 0-1. Door goed druk te zetten op het middenveld verovert men de bal snel. Wiljan van Hell kan vrij aanleggen op zo’n 20 meter en schiet de bal goed binnen, een droomstart voor Oene. En de rood witten gaan goed door. BAS kan alleen via overtredingen de aanvallers van Oene stoppen en krijgt daarvoor ook terecht al geel in de 7e minuut. De rechtsback kan geen grip krijgen op de rappe Jasper Mosterd. Hij kan na 20 minuten al gaan douchen want de coach van BAS kan niet anders dan hem wisselen voordat ie rood zou ontvangen. In de 8e minuut komt Oene al op 0-2 na weer een mooie aanval via de rechterkant. Mike van Bussel zet goed door en bedient Jesse Teeuwen, die goed uithaalt. De keeper kan nog redding brengen, maar de rebound is voor Jasper Mosterd die er 0-2 van maakt. Eigenlijk meteen vanaf de aftrap krijgt BAS een beste kans. Nu is het Wim Riphagen die goed redding brengt. Tot de 40e minuut is er niets aan de hand voor Oene. Men heeft de wedstrijd volledig onder controle, komt er een paar keer goed uit maar vergeet dan door te drukken naar de 0-3. In de 41e  minuut volgt een nachtmerrie voor elke keeper. Een schot van 20 meter dat houdbaar lijkt gaat onder de keeper door in het doel… Op dat moment kun je wel door de grond zakken als keeper, maar ja dat gebeurt soms. En zo wordt het 1-2 vlak voor rust.

Er  volgt een totaal andere 2e helft. BAS gelooft er weer in en zet meteen aan. En waar Oene voor rust heer en meester was op het middenveld, is men de grip nu totaal kwijt. De ploeg kan geen druk meer op de tegenstander zetten en wordt achteruitgedrukt. BAS krijgt meteen een beste kans in de 48e minuut, gelukkig voor Oene is de bal voorlangs veel te hard voor de spits. In de 60e minuut komt Oene er gevaarlijk uit via een counter van Jim Schaap. Zijn inzet is echter veel te slap en het schot gaat recht op de keeper. Oene heeft even 10 minuten een betere fase. Een grote kans wordt onbegrijpelijk afgefloten door de scheidsrechter; de keeper was ver buiten zijn 5 meter gebied en maakte zelf een overtreding. De laatste 10 minuten moet Oene achteruit, Bas zet nog een keer vol aan en krijgt een beste mogelijkheid in de 81e minuut. Maar weer is de bal voorlangs iets te hard voor de spits van BAS. In de 83e  minuut volgt de verdiende gelijkmaker. Oene krijgt de bal niet goed weg en de aanvoerder – die eigenlijk niet meer in het veld had mogen staan na een harde overtreding op de doelman van Oene in de 1e helft – bepaalt heel beheerst de eindstand op 2-2.

Op voorhand teken je misschien wel voor een punt in een uitwedstrijd tegen zo’n goede tegenstander, maar na een goede eerste 35 minuten waar je 0-2 voorstaat is het jammer dat je daar niet mee gaat rusten. Maar gezien de 2e helft is het een terechte uitslag, want Oene is een paar keer heel goed weggekomen. Volgende week is de topper thuis tegen Olympia uit Hasselt. Deze ploeg staat op een keurige 2e plaats met 2 punten meer dan Oene. Bij winst zal Oene over Olympia heen kruipen op de ranglijst, dus kom de ploeg weer massaal steunen.